Comunitat Valenciana

L'APV aprova el plec de la nova terminal de passatgers amb les propostes mediambientals de Ribó

El Consell de l'Autoritat Portuària de València (APV) ha aprovat aquest dilluns el plec de condicions de la futura terminal pública de passatgers del Port de València, després d'incorporar una sèrie de criteris mediambientals, a proposta de l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, el qui ha donat així el vistiplau a la redacció.
Consell d'Administració de l'APV
Consell d'Administració de l'APV
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
Consell d'Administració de l'APV

Amb les modificacions plantejades per l'Ajuntament, les bases del concurs per a la construcció de la nova terminal atorguen més pes als requisits mediambientals que ha de complir la concessionària i la seua valoració passa del 4% al 20%. Els criteris sociolaborals també passen a comptar més, del 4% a un 5%, i el pàrquing tindrà punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

A més, el projecte ja contemplava altres "requisits mínims" per al primer edil, com són plaques fotovoltaiques en els sostres dels nous edificis de la terminal -la seua instal·lació serà a càrrec de l'APV- perquè siguen de "consum zero" i un pla de residus.

Ribó s'ha mostrat així a favor del plec de condicions per a la futura terminal de passatgers, un document que no obstant açò, ha rebut un vot en contra dins del Consell de l'APV. Per a l'edil, es tracta d'una iniciativa "bona i positiva" que "conjuga els interessos de l'ajuntament de respecte a metes mediambientals i del port de fer una nova terminal que és important".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento