Demà comença la temporada alta de platja per als gossos

  • Només tindran vetat l'accés a la mar els caps de setmana fins l'octubre.
  • Algunes sancions, lleus, poden arribar als 300 euros.

Després de les persones, els animals. Acabada la temporada alta de turisme a les platges catalanes, a partir de demà comença una altra temporada alta, aquesta, però, per als animals. Almenys, en aquells municipis que en permeten l'entrada.

Superats 108 dies d'abstinència d'aigua salada, les mascotes podran refrescar-se, nedar, córrer i buscar ossos per la sorra. A la ciutat de Barcelona, l'ordenança general del Medi Ambient Urbà (article 220) determina que els animals de companyia no poden gaudir del Mediterrani de l'1 de juny al 16 de setembre.

Aquesta exclusió s'estén als caps de setmana entre l'abril i l'octubre, a més de la Setmana Santa. Les sancions per violar l'ordenança oscillen entre els 60 i els 300 euros. L'exemple de la capital catalana s'aplica també a Mataró o Sant Pol. A partir del proper estiu ho farà també Arenys. En canvi, a Castelldefels o Sitges només hi ha temporada baixa. S'hi prohibeix el bany i la circulació, amb la possibilitat, fins i tot, d'imposar sancions als propietaris.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento