Comunitat Valenciana

La promotora de la Cavalcada de les 'Magues de Gener' rebutja les "provocacions de grups d'intolerants"

La Societat Coral el Micalet -promotora de la Cavalcada de les 'Magues de Gener', que enguany ha arribat a la seua cinquena edició- ha expressat la seua "total repulsa per les agressions, insults i provocacions que grups d'intolerants van llançar contra els participants" en la festa celebrada diumenge passat, 12 de gener, en la ciutat de València.
Les 'Magues de Gener', a la seua llegada a Plaça de l'Ajuntament
Les 'Magues de Gener', a la seua llegada a Plaça de l'Ajuntament
EUROPA PRESS

Cal recordar que un total de 14 persones van ser identificades durant la Cavalcada dels Magues de Gener del 2020, en la qual, a l'arribada de la comitiva a la plaça de l'Ajuntament, un grup de persones procedents de la concentració d'España Existe -que se celebrava eixe mateix matí enfront del Palau de la Generalitat- es va congregar per a rebre-les entre xiulades, esbroncs i crits de "traïdors" i "catalanistes".

El col·lectiu que impulsa la cavalcada manifesta que aquestes "agressions distorsionen el què hauria de ser un dia feliç per a moltes famílies i moltes xiquetes i xiquets", al mateix temps que adverteix que "no podran aconseguir llevar la il·lusió de les persones xicotetes i grans, perquè la màgia i l'alegria de la infància és més forta que la misèria de la intolerància".

"Volem agrair la col·laboració de totes les entitats i col·lectius que van participar en aquesta expressió cívica, festiva i multicultural. La seua emoció i força del seu treball ens enforteixen com a societat. Una societat que vol ser cada dia més lliure i més tolerant", conclou la Societat Coral el Micalet en un comunicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento