Comunitat Valenciana

Julio Anaya Cabanding recrea l'art de Sorolla i Pinazo en cartons abandonats en una mostra en Plàstic Murs

La Galeria Plástic Murs de València inaugurarà aquest divendres l'exposició 'Travesía Litoral', en la qual l'artista Julio Anaya Cabanding (Màlaga 1987) recrea creacions d'autors com Joaquín Sorolla o Ignacio Pinazo en cartons abandonats.
Obra de Julio Anaya Cabanding inspirada en Decapitació de Sant Pablo - Enrique Simonet -
Obra de Julio Anaya Cabanding inspirada en Decapitació de Sant Pablo - Enrique Simonet -
JULIO ANAYA CABANDING/REMITIDA P
Obra de Julio Anaya Cabanding inspirada en Decapitació de Sant Pablo - Enrique Simonet -

La mostra, que es podrà visitar fins al 8 de febrer, es compon de nou pintures en acrílic sobre cartons abandonats en els quals reprodueix obres de Joaquín Sorolla, Antonio Muñoz Degrain, Emilio Sala, Ignacio Pinazo i Bernardo Ferrándiz y Badenes i una fotografia de gran format d'una intervenció pictòrica realitzada en el carrer de l'obra Boceto de la Decapitación de San Pablo d'Enrique Simonet.

Segons explica la galeria, Anaya "estableix una relació amb València i els seus artistes". "Les obres que utilitza per a l'exposició són pintures d'artistes valencians que es troben en museus malaguenys, alguns d'ells triats a més per la seua relació amb la ciutat de Màlaga ja que van ser membres de l'anomenada escola Malaguenya de pintura", assenyalen.

El crític d'art Juan Francisco Rueda fa notar que parteix de l'estratègia creativa de Julio Anaya "posseeix figuradamente certa condició de viatge, de desplaçament o tràfec: per què no, d'anadai tornada".

"L'artista -explica- implica obres preexistents portant-les a entorns en les quals queden resignificadas, detonen noves interpretacions o eixos espais es transformen. Podríem dir que, sent obres recognoscibles d'autors insubstituïbles de la història de l'art, les fa seues, les fa viatjar a la seua pintura".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento