La clausura del parc de Glòries no evita la venda il·legal al seu entorn

Els venedors ambulants ja no treballen amb les mantes a terra, sinó que porten la mercaderia a sobre perquè els agents no els enxampin amb les ulleres, polseres i mòbils
El tancament del parc que hi ha dins de la plaça de les Glòries i el reforç policial no han pogut acabar amb els venedors ambulants, que se les han enginyat per seguir treballant-hi. Amb l’augment de la vigilància, els venedors han deixat el sistema del Top Manta i ara porten el material a sobre perquè la Guàrdia Urbana no els vegi.  

El punt que més està notant els problemes del nou sistema de venda ambulant són els Encants Nous. La seva gerent, Mercè Díaz, va explicar que hi acostumen a vendre perfums, polseres, ulleres de sol i mòbils i va assegurar que la situació «genera inseguretat» i dóna una «imatge molt dolenta» que molesta alguns veïns.

El president del grup municipal de CiU, Xavier Trias, va criticar «la inseguretat» que genera «la prostitució –també present a la zona– i la venda de coses probablement robades».

Els Encants Vells, millor

Al mercat de Bellcaire, en canvi, la situació ha millorat bastant. El president de l’Associació de Venedors dels Encants Vells, Diego Escamiz, va explicar que per reduir el problema, «cada deu minuts es recorda per megafonia que no es compri». A més, hi tenen un vigilant de seguretat i, el dissabte, vénen dos agents de la Guàrdia Urbana, contractats pels venedors, i dos més contractats per l’Institut Municipal de Mercats.

Més d’un any sense l’espai

Fa un any i quatre mesos, l’Ajuntament va decidir tancar el parc que hi ha dins de la plaça de les Glòries (oficialment per netejar-lo) perquè s’havia convertit en un mercat ambulant, conegut també com el mercat de la misèria. En aquell lloc, els «recuperadors», tal com els coneixen al barri, venien des de mòbils d’última generació a sabates sense parella de segona mà. Després d’aquest temps, el parc de les Glòries, l’únic espai d’ús públic del tambor viari, continua tancat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento