Comunitat Valenciana

Puig li demana al nou Govern que "prema l'accelerador" per a afrontar problemes com el finançament autonòmic

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que amb la presa de possessió dels nous ministres, Espanya "entra en una nova dinàmica" que permet totes les institucions treballar "a ple rendiment". "L'única cosa que demane és que prema l'accelerador", ha dit i s'ha referit a una "agenda de problemes, alguns que porten molt de temps sense tindre la dedicació suficient; esperem que ara la tinguen, començant pel finançament".
Ximo Puig atén als mig aquest dilluns a Alacant.
Ximo Puig atén als mig aquest dilluns a Alacant.
EUROPA PRESS
Ximo Puig atén als mig aquest dilluns a Alacant.

Així, ha confiat que "ràpid" hi haja un nou pressupost que permeta entrar en una "nova dinàmica" de manera que l'executiu central puga "garantir, sobretot, l'estabilitat i garantir un marc adequat per al creixement econòmic i el desenvolupament social".

"I això significa llocs de treball, que per a nosaltres és el principal objectiu: l'ocupació és el primer objectiu juntament amb el benestar social", ha al·legat.

Puig s'ha pronunciat així a preguntes dels mitjans a Alacant, on ha visitat l'Institut d'Investigació Sanitària i Biomèdica d'Alacant (Isabial), sobre la presa de possessió dels nous ministres.

Segons el president valencià, el nou executiu de Pedro Sánchez és "legítim" i permet "fins i tot" que els partits polítics puguen "fer oposició amb total legitimitat".

Així, ha sostingut que es tracta d'"avançar en el programa d'investidura" que inclou "mesures socials, de superació dels desequilibris territorials i que Espanya tinga el pes a Europa que ha de tindre".

Ximo Puig ha anunciat que iniciarà una ronda de reunions, la primera amb el president del Govern central: "La tindrem supose en les pròximes setmanes; i després amb els ministres per a intentar concertar una acció comuna per a solucionar problemes".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento