Mentre els sindicats de l'autobús denuncien que es vol retallar el servei de busos a 47 línies, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) defensa que es mantindrà l'oferta existent encara que es retallaran les freqüències d'algunes línies poc usades a partir del proper dilluns, amb el nou horari de tardor.

El passatge s'ha incrementat el darrer any només un 2%
Des dels sindicats apuntaven ahir que les línies que es podrien ressentir d'aquesta retallada seran, entre d'altres, la 41, la 7 i la 33. TMB va confirmar a
20 minutos que la freqüència de pas dels busos de barri serà més baixa. «L'oferta es manté, tot i que els usuaris poden disminuir aproximadament un 5%», exposava TMB. Es retallaran, doncs, les línies menys concorregudes, mentre que es garantitza l'interval de pas d'entre 8 i 10 minuts per a les línies principals de la xarxa de busos: les més usades. A més, s'incorporaran nous cotxes a les més usades, com la 67.

Segons TMB es tracta de «la mateixa oferta que es va donar l'hivern passat, amb lleus ajustos», mínims, en els horaris de les línies menys usades. Informarà als viatgers amb cartells a les parades el proper dilluns. El passatge s'ha incrementat el darrer any només un 2%.

Informarà als viatgers amb cartells a les parades el proper dilluns
Els treballadors denuncien que el servei es veurà reduït en una mitjana del 7% per les obres. A més, augmenta el risc d'agressions als conductors si hi ha més temps d'espera a les parades. Així doncs, després de l'última vaga, novament ha esclatat el conflicte entre sindicats i empresa. El comitè de conveni sosté que no es renovarà el contracte a 81 conductors. Per contra, l'empresa diu que únicament no es renova els contractats per a vacants d'estiu.