Les Festes de la Mercè s'allargaran durant sis dies, comptaran amb més pressupost. I això es traduirà en una celebració amb nous escenaris i més actuacions de carrer, com «antídot» per passar millor la crisi. En moments d'incertesa econòmica és quan s'ha «d'apostar» per l'art, va afirmar ahir Jordi Martí, delegat municipal de Cultura.

Les festes s'iniciaran divendres 19 amb el pregó que del cantautor Jaume Sisa i es clouran dimecres 24 amb el Piromusical, que commemorarà el 25è aniversari de TV3 i Catalunya Ràdio.

S'habilitaran busos fins al Fòrum i el Castell de Monjuïc
Entre les novetats, l'estrena del Castell de Montjuïc i de la fàbrica de Fabra i Coats com a dos dels 30 escenaris principals. El primer, dedicat al circ, i el segon, a la dansa. En total, seran prop de 600 activitats, amb 122 concerts i la participació de 40 companyies de circ i de teatre de carrer. El pressupost:_més de 4 milions d'euros, 700.000 euros més que l'any passat.

El metro funcionarà ininterrompudament els dies 19, 20 i 23. S'habilitaran busos fins al Fòrum i el Castell de Monjuïc, a banda d'un que connectarà la Plaça Espanya amb la dels Països Catalans.