Comunitat Valenciana

Foment licita per 31 milions d'euros la millora del túnel de l'A-70 a Sant Joan d'Alacant

El Ministeri de Foment ha licitat el contracte d'obres de 'Projecte d'adequació al RD 635/2006 del túnel de Sant Joan. Província d'Alacant', amb un pressupost de 31,26 milions d'euros.
Entrada Sud del túnel de la A-70 a Sant Joan d'Alacant.
Entrada Sud del túnel de la A-70 a Sant Joan d'Alacant.
GOOGLE MAPS
Entrada Sud del túnel de la A-70 a Sant Joan d'Alacant.

El Reial Decret 635/2006, de 26 de maig, sobre requisits mínims de seguretat en els túnels de carreteres de l'Estat, fixa els criteris a seguir per a aplicar en els túnels de la Xarxa de Carreteres de l'Estat les condicions i requisits mínims de seguretat que el desenvolupament actual de les infraestructures de transport exigeix.

Per al cas del túnel de Sant Joan d'Alacant, Foment ha explicat en un comunicat d'aquest divendres que està situat en l'autovia A-70, té una longitud de 1.840 m i es troba en servici des de 1990. Es tracta d'un fals túnel, amb un tub per a cada calçada i suporta una intensitat mitjana diària de 60.000 vehicles.

Les actuacions projectades són la construcció d'una nova eixida d'emergència en el costat sud, de manera que en total disposarà de 6 eixides en cada marge; la substitució de la ventilació longitudinal existent per un sistema d'extracció de fums; la creació en paral·lel, de sengles galeries visitables per a allotjar totes les conduccions i servicis.

Així mateix, s'ha projectat un sistema de drenatge separatiu per a abocaments accidentals, independent del drenatge de la calçada; la construcció d'un nou edifici per a allotjar els equips de control i mesura elèctrics, els transformadors i els grups electrògens; i la renovació de l'instal·lació elèctrica amb una nova línia d'alta tensió, nous transformadors i nous grups electrògens.

Finalment, també s'actuarà en la millora de la senyalització interior, el sistema de circuit tancat de televisió, la megafonia, la cobertura interior de comunicacions, la il·luminació d'emergència i la plataforma integradora del centre de control. A més, s'implanten panells de missatgeria variable en els accessos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento