Comunitat Valenciana

Av.- Compromís arriba a un acord amb el PSOE per al sí a Sánchez, que contempla la reforma del sistema de finançament

Compromís i el PSOE han arribat a un acord pel qual la coalició donarà la seua "sí" a la investidura del candidat socialista Pedro Sánchez. Aquest pacte haurà de ser ratificat pels òrgans interns dels valencianistes.

L'acord entre socialistes i valencianistes consta de quatre pàgines i conté nou punts. En ells, el govern es compromet a dur a terme la reforma del sistema de finançament autonòmic al llarg de la legislatura i a presentar una proposta en els huit primers mesos.

El govern es compromet a assumir "de forma gradual" l'aportació del 50 per cent per al finançament del sistema de dependència; a "solucionar el deute" del Consorci València 2007 mitjançant una disposició addicional en els pressupostos; i a complir amb la clàusula d'inversions territorialitzades de l'Estatut d'Autonomia.

El portaveu de la coalició en el Congrés, Joan Baldoví, ha destacat el "compromís" de Sánchez i el PSOE amb la Comunitat, manifestant que és "un dia per a la felicitat" i confiant que l'acord permeta "millorar les condicions de vida dels valencians".

"Sense Compromís, l'agenda valenciana hauria estat absent d'aquesta investidura", ha recalcat, i ha posat en valor que "és la primera vegada que una formació valencianista arriba a un acord de govern".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento