La pudor a orins, lluny de desaparèixer amb l'ordenança de civisme, s'estén per vàries zones de Barcelona, sobretot, pels carrers més estrets i més concorreguts. Sumant-hi les escombraries i els excrements d'animals, s'arriba a a l'origen de les queixes.

El problema és la gran quantitat de turistes que s'estan al barri Gòtic

Ciutat Vella i Gràcia concentren bona part d'aquestes queixes, donat l'elevat nombre de visitants i de locals d'oci que s'hi ubiquen. «El problema és la gran quantitat de turistes que s'estan al barri Gòtic», es planyia ahir el secretari de l'Associació de Veïns, Jaume Seguí. A més, Seguí carrega contra el fenomen dels «peus negres»,
turistes que dormen a la intempèrie a zones com la Plaça George Orwell o la Plaça Reial.

«El problema és que des de les restriccions per la sequera ja no reguen a diari», es lamentava Cipriano Hernández, un veí del carrer Arc del Teatre, «ara passen cada tres o quatre dies i la pudor a excrements es nota més». No obstant això, l'Ajuntament de Barcelona manté que des del juny, un cop es va tornar a la fase d'excepcionalitat I per la sequera, els carrers se segueixen netejant amb el baldeig com abans que hi haguessin les restriccions.

Hi trobem de tot, vòmits, ampolles, preservatius,... i al carrer d'en Roca és pitjor encara

Al carrer Petritxol, els comerciants han optat per contractar un vigilant que, a més a més, neteja. «Hi trobem de tot, vòmits, ampolles, preservatius,... i al carrer d'en Roca és pitjor encara», denunciava ahir la Yolanda, dependenta d'un dels comerços. Els lavabos públics de la Rambla, sota l'estàtua a Pitarra, reben a diari 800 usuaris, en una zona on les orinades al carrer són habituals. Però, les males olors es donen a altres barris, com el Clot, on els veïns denuncien que les pilones atrauen els pixadors.