Una tercera part d’animals atesos a la gossera s’han perdut o escapat

  • El centre rep a l'any un promig de 500 mascotes desorientades.
  • Un centenar de voluntaris les adopten temporalment.

Si bé l'abandonament d'animals és la causa principal per la qual els centres d'acollida estan plens, moltes vegades els animals que són atesos no han patit el rebuig dels seus propietaris, sinó que, simplement, s'han escapat o s'han perdut. Tant és així que una tercera part de les mascotes que han ingressat els darrers dos anys al Centre d'Acollida d'Animals de Companyia de Barcelona no han estat abandonades.

Entre els anys 2006 i 2007, segons les dades de l'Ajuntament, van ingressar a la gossera un total de 3.051 gossos, entre els recollits a Barcelona (2.828) i els d'altres procedències (223). Destaca el fet que 1.001 dels animals acollits s'havien perdut. Com que tenien el microxip, van poder ser identificats i retornats als seus amos.

La gran majoria dels gossos i gats sí que són abandonats. Els darrers dos anys han pogut ser adoptats 1.811 animals després de passar un temps a la gosserra. Es donen casos de mascotes que han estat adoptades i que, posteriorment, són retornades al Centre d'Acollida, per la qual cosa es mira que, quan s'acorda l'adopció d'un animal per part d'algun ciutadà, realment es faci d'una forma responsable.

Actualment, hi ha en marxa programes d'adopcions temporals d'animals, a banda dels projectes de voluntariat. A Barcelona, hi ha un centenar de ciutadans que s'han apuntat a l'acollida temporal de mascotes, ja sigui gats o gossos.

Aquestes famílies adoptants tenen cura dels animals, especialment dels cadells, fins que el centre els troba una llar definitiva on poder viure. A banda, una cinquantena de voluntaris treuen a passejar algun dels 150 gossos del Centre d'Acollida, on també hi ha al voltant d'un centenar de gats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento