El 60% de les voreres tenen obstacles

Una vorera ocupada amb una terrassa i una moto aparcada.
Una vorera ocupada amb una terrassa i una moto aparcada.
N. B.
Una vorera ocupada amb una terrassa i una moto aparcada.

Tot i que la majoria de les voreres de Barcelona es troben en un estat acceptable, transitar-hi pot ser tota una odissea per als vianants. I és que prop del 60% de l'espai per a qui va a peu està ocupat, ja sigui per terrasses de restauració, motos i bicicletes mal aparcades o d'altres obstacles puntuals.

Així ho indica l'anàlisi duta a terme per l'associació Barcelona Camina, que defensa que el 75% de les voreres de la ciutat estan en bones condicions, però sobretot al centre. Ara bé, el president de l'entitat, Joan Estevadeordal, criticava el fet que «falti manteniment als barris més perifèrics».

Del mateix parer és el secretari de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), Antonio Fortes, que, recollint les queixes dels veïns de la ciutat, criticava el fet que «es doni prioritat al manteniment del centre», mentre que «a les voreres dels barris perifèrics són habituals els bonys i les rajoles aixecades».

Motos que barren el pas

Tot i que l'ordenança de circulació no permet estacionar motocicletes a la vorera ni lligar bicicletes a fanals i mobiliari urbà, el fet és que ambdues pràctiques sovintegen a la ciutat. Barcelona Camina ha comptabilitzat 600 motos aparcades a la zona central de la Rambla de Catalunya en un sol dia.

A l'altra cara de la moneda, els veïns elogien l'adaptació de les voreres per facilitar l'accessibilitat a les persones amb mobilitat reduïda o als cotxets infantils, així com també el programa per millorar l'accés a les parades d'autobús.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento