Comunitat Valenciana

Casado creu que el Govern dona el "colp de gràcia" al Tajo-Segura

Transvasament del Tajo
Transvasament del Tajo
RIBEREÑOS
Transvasament del Tajo

El president del PP, Pablo Casado, ha assegurat que la decisió del Govern central d'autoritzar només 8 hectòmetres cúbics d'aigua al desembre al transvasament Tajo-Segura, quan els tècnics apostaven per transferir fins a 20 hm3, és el "colp de gràcia" per a la infraestructura. Casado ha anunciat que el PP es mobilitzarà perquè l'aigua seguisca arribant i perquè el PSOE "deixe de mercadejar amb un recurs que és d'interés nacional".

Per a Casado, la decisió es deu a motius "ideològics" i "sectaris" del Ministeri de Transició Ecològica i ha lamentat que es volen "rematar" transvasaments que porten "operant fa dècades". Davant d'açò, ha defès que el PP "sempre" ha aconseguit posar d'acord les conques cedents i receptores.

El líder dels 'populars' s'ha pronunciat així, en atenció als mitjans aquest divendres, durant una visita a Almoradí (Alacant), localitat afectada per la DANA del setembre passat.

"El Baix Segura i Alacant en el seu conjunt, i Múrcia, Almeria i la Comunitat Valenciana en global, necessiten aigua", ha recalcat i ha assenyalat que és un recurs "públic i escàs" que ha de tindre "un accés, una sostenibilitat i un cost per als qui la usen, els turistes que la necessiten i l'agricultura".

Per tot açò, ha lamentat que s'hagen aprovat solament 8 dels 20 hm3 que es podrien transvasar, segons els experts. "Pensem que és una cosa que ha decidit el Govern d'Espanya per a acabar amb eixe transvasament", ha opinat Casado.

"Anem a seguir amb eixa fermesa"

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha assegurat que el Govern valencià serà "absolutament ferm" en la defensa dels regants del sud de la Comunitat Valenciana i, en aquest sentit, ha recordat que la Conselleria d'Agricultura ha posat ja en marxa el recurs contra la decisió del Ministeri de Transició Ecològica de "retallar" a només 7,5 hectòmetres cúbics l'enviament d'aigua del Tajo-Segura.

En la roda de premsa celebrada aquest divendres després del ple del Consell i preguntada per la posició del Consell sobre el transvasament Tajo-Segura, Oltra ha assenyalat que l'Executiu valencià "només demana la corresponsabilitat d'esforços", que "altres territoris no estan tenint amb la mateixa intensitat". "Anem a seguir amb eixa fermesa que ens ha caracteritzat aquests anys", ha insistit.

Recurs de la Generalitat contra la decisió del Govern central

Aquest passat dijous es va fer públic que la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha posat ja en marxa el recurs contra la decisió del Ministeri de Transició Ecològica de "retallar" a només 7,5 hectòmetres cúbics l'enviament d'aigua del Tajo-Segura, "en contra de la proposta dels informes tècnics i de les condicions establides en l'acord d'explotació".

En aquest sentit, Oltra ha posat en valor aquesta decisió de la consellera d'Agricultura i ha emfatitzat: "La posició del Govern valencià és absolutament ferm. Ara, fa un any i fa dos anys. Nosaltres anem a seguir defenent als regants del sud de la nostra comunitat, el Baix Segura i el Camp d'Elx. També afecta els regant de la Regió de Múrcia".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento