Comunitat Valenciana

El TSJCV creu que "seria molt raonable" regular un "fenomen tan estès" com la prostitució

  • Així s'ha pronunciat el tribunal valencià en una sentència que confirma el cessament de l'activitat d'un bordell.
  • L'explotació sexual "no es pot regular" perquè "és violència", ha declarat aquest divendres Mònica Oltra.
Prostituta esperant clients
Prostituta esperant clients
ANDREAS ARNOLD/DPA
Prostituta esperant clients

El tribunal Contenciós-administratiu del Tribunal Superior de la Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) considera que seria "molt raonable" que es regulara un "fenomen" tan estès com la prostitució, en una sentència en confirma el cessament de l'activitat d'un bordell clandestí del centre de València.

La sala, que desestima el recurs presentat contra la resolució del 2013 de l'Ajuntament de València, que va ordenar el cessament immediat de l'activitat, confirma el tancament del local, dedicat a la prostitució, "sense perjuí que, seria molt raonable, el que es regulara legalment, en tots els seus sentits, un fenomen tan estès com aquest", segons la sentència que ha avançat aquest divendres Levante-EMV i a la qual ha tingut accés Europa Press.

Oltra: "No es pot regular" perquè "és violència"

La consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, ha explicat aquest divendres que la regulació de la prostitució és competència de l'Administració General de l'Estat i és un debat que excedeix la Comunitat Valenciana. No obstant això, ha considerat que l'explotació sexual "no es pot regular" perquè "és violència" i ha preguntat: "¿Te pego, pero poquito?".

Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, s'ha referit així a la sentència.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que des del Consell es valoren les parts dispositives d'una sentència que els afecten com a administració i que aleshores el Govern valencià "compleix" amb les resolucions judicials. Per contra, "no és l'estil" del Consell valorar les recomanacions judicials com la d'aquesta sentència, en la qual assenyala que allò "raonable" seria regular per part de les administracions aquestes activitats.

Oltra ha assenyalat que el debat sobre la il·legalització de la prostitució no està en el Consell ni en el seu departament perquè no és de la seua competència sinó de l'Administració General de l'Estat, per la qual cosa aquests debats "excedeixen" molt la Comunitat Valenciana.

No obstant açò, ha recordat que el que sí que està regulat i penalitzat en el Codi Penal és el proxenitisme "en la mesura que és explotació sexual, en la seua majoria de les dones".

Amb tot, ha assenyalat que "igual" és "complicat regular l'explotació sexual, com regular el tràfic il·legal de persones". "L'explotació sexual és un delicte, és maltractament i violència contra les dones i en la mesura que és violència no es pot regular". "¿Te pego, pero poquito?", ha qüestionat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento