Comunitat Valenciana

Aurelio Martínez veu bé que s'avalue fer una nova DIA si no s'atura l'ampliació

  • L'Ajuntament ha acordat remetre l'expedient perquè, sota criteris tècnics, avaluen la necessitat d'una nova declaració.
  • Martínez ha criticat que els documents no es refereixen a l'ampliació nord del recinte, sinó al conjunt del port.
Port de València
Port de València
PUERTO DE VALENCIA
Port de València

El president de l'Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, veu "bé" que es remeta l'expedient de la nova terminal de contenidors de l'ampliació nord del Port als Ministeris de Foment i Transició Ecològica per tal que, amb criteris tècnics, avaluen la necessitat d'una nova Declaració d'Impacte Ambiental (DIA), tal com s'ha acordat en el ple de l'Ajuntament, que ha aprovat una moció alternativa de Compromís i PSPV en aquest sentit. No obstant açò, ha agregat: "Que consideren, em sembla bé. Amb tal que no ens aturen les obres, que consideren".

Així s'ha pronunciat Martínez en la roda de premsa posterior al Consell d'Administració del Port en ser preguntat pel pacte aconseguit pels membres del Govern local -Compromís i PSPV- per a presentar una moció alternativa en el ple del consistori d'aquest dijous sobre la construcció i explotació en règim de concessió administrativa de la nova terminal de contenidors de l'ampliació nord del Port.

Els socis de govern han acordat remetre l'expedient sobre el projecte als ministeris competents perquè, sota criteris tècnics, avaluen la necessitat d'una nova declaració d'impacte ambiental.

El president de l'APV ha analitzat en roda de premsa set informes de l'Ajuntament, sobre els quals ha insistit que estan ben realitzats pels tècnics municipals, però ha criticat que no es refereixen a l'ampliació nord del recinte, sinó al conjunt del port.

Així mateix, el director general de l'APV, Francesc Sánchez, ha afirmat que "fa temps" que estan parlant amb Foment i Transició Ecològica. "No fa falta que ens ho posen en un informe", ha asseverat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento