Els escolars de Barcelona s’inicien gratis i fàcil en el consum d’haixís

  • El 93% de joves entre 14 i 15 anys no ha pagat per iniciar-se en la droga.
  • Els que reben més diners de paga setmanal consumeixen més porros.

No està mal vist, la percepció de risc és baixa i es pren amb els amics, així que prendre-la és fàcil. I de franc, ni que sigui el primer cop. El 92,3% dels joves de tercer de Secundària (14-15 anys) de Barcelona va obtenir gratis el seu primer consum de cànnabis, segons l'estudi Consum de cànnabis en els estudiants de secundaria de Barcelona.

«Això demostra que hi ha una gran tolerància. A casa encara no hi ha una autèntica percepció del risc derivat del consum. I per als joves, fumar-se un porro té el mateix sentit de transgressió que fa 20 anys fumar-se una cigarreta», va indicar ahir Carles Ariza, coautor de l'estudi de l'Agència de Salut Pública (ASPB).

No només són els de nivell socioeconòmic baix
En total, són un 37,5% els escolars que van reconèixer haver provat el cànnabis. Ara bé, una cosa és el consum ocasional (en el darrer any); són un 27,6% d'adolescents. I una altra molt diferent, els que el van prendre el darrer mes (un 10% fa un consum habitual). Entre aquests últims sí importa
el factor econòmic. Dels que no reben paga setmanal només un 6,3% consumeix cànnabis sovint. En canvi, la xifra s'eleva al 36% si el jove percep més de 30 euros.«No només són els de nivell socioeconòmic baix», subratlla Ariza.

L'enquesta es va elaborar en escoles on s'havia fet un programa de prevenció de substàncies addictives.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento