Els catalans tenim el mòbil més modern però no el sabem utilitzar

  • El 80% té càmera o ‘bluetooth', però només l'usen el 40%.
  • En dos anys s'ha renovat el 70% de telèfons.
  • Els catalans pensen gastar més tot i les dificultats.

Els catalans tenen el darrer mòbil, amb la darrera tecnologia, però gairebé no n'aprofiten les possibilitats. Set de cada deu ha renovat el terminal en els darrers dos anys. La majoria se'l canvia perquè l'anterior es va quedar vell o perquè l'ha perdut.

Com que els mòbils són nous, incorporen les darreres tecnologies: càmera de fotos (80%), missatges multimèdia (77%), bluetooth (73%) o gravadora de so (71%). En canvi, només el 46% usa la càmera o un 35% transmet dades sense fils. La ràdio l'usen el 15% i l'MP3, el 14%, segons una enquesta elaborada a 700 persones pel Collegi d'Enginyers Tècnics en Telecomunicacions.

«No crec que sigui pels preus, perquè hi ha ofertes econòmiques, sinó perquè els usuaris troben que aquestes opcions són difícils de fer servir. Hi ha un retard entre els usuaris i la tecnologia», va destacar ahir el vicedegà del Collegi, Miguel Arredonda. No és estrany, perquè el criteri més apreciat a l'hora de triar un mòbil nou és la facilitat de funcionament (16%), seguit pel pes i el preu (12%).

Hi ha un retard entre els usuaris i la tecnologia
El 49% dels enquestats suporta una despesa d'entre
30 i 60 euros mensuals, mentre que un 27% hi destina entre 60 i 100 euros. Més de la meitat no ha canviat mai d'operadora.

La crisi només farà
restringir el consum al 4% dels catalans, però un 15% l'augmentarà considerablement. El present diu que multinacionals de la telefonia preveuen facturar ara menys a Espanya i només
millora considerablement el negoci en banda ampla per telefonia fixa i dades per a mòbil. A casa, un 9% pensa eliminar la banda ampla o el telèfon fix per la crisi, però un 17% s'hi connectarà per aprofitar oportunitats.
Mostrar comentarios

Códigos Descuento