Barcelona pateix 38 talls de trànsit per obres

La majoria de barcelonins tornen avui a la feina amb la ciutat encara immersa en part de les anomenades obres d'estiu o en d'altres de llarga durada. Pel que fa a les estivals, fins a l'11 de setembre no es recuperarà la totalitat d'espais públics afectats.

Segons les dades de l'Ajuntament , 25 dels 34 treballs més importants projectats aquest estiu ja no perjudiquen la mobilitat urbana, però hi ha d'altres actuacions no estrictament estivals en marxa. Aíxi, la informació municipal de l'estat del trànsit revela que hi ha actives una quarantena d'incidències a la via pública per obres.

Sant Martí i l'Eixample són els dos districtes més afectats, seguits de Gràcia i Sants-Montjuïc. I, entre els talls actuals més importants destaca el del carrer Mallorca, amb les primeres grans actuacions de l'AVE.

Les afectacions no sols se centren en el trànsit, sinó que també poden causar molèsties als vianants i als comerciants. Aquest és el cas del carrer Mallorca, on els botiguers ja han alertat que les obres de l'AVE els provoquen una devallada de les vendes, a més de les conseqüents molèsties també denunciades pels veïns de la zona afectada.

Bona part dels treballs que estan en marxa se centren en la millora i l'ampliació de la xarxa de transport públic. L'Avinguda Meridiana encara manté talls, entre Felip II i Hondures. Les obres afecten a diverses línies de metro, però les de construcció de la futura línia 9 són les de més envergadura.

Remodelacions en marxa

Els barcelonins també hauran de continuar familiaritzats amb les obres de serveis. Els entorns de l'Hospital del Mar patiran treballs durant mesos per l'ampliació del centre.

La urbanització de la plaça Lesseps va amb retard i es fan aparcaments a l'estació de Sants, a l'Av Fabra i Puig o al carrer Bilbao. Ja s'ha finalitzat una quinzena d'actuacions de pavimentació.

Destaca la millora que s'ha fet en els accessos de la L3 a Pg de Gràcia, els nous col·lectors de Miramar i Mèxic, i la reparació d'altres, així com la primera fase de remodelació del Poble Sec o la deconstrucció del tambor de Glòries, a més de reparacions al clavegueram.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento