Comunitat Valenciana

El TSJCV es declara incompetent per a abordar la instal·lació dels dipòsits de combustible en el Port d'Alacant

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) s'ha inhibit en els jutjats d'Alacant, després de declarar-se incompetent per a veure el recurs que va interposar Plataforma per un Port Sostenible contra l'autorització atorgada per Autoritat Portuària per a la instal·lació de dipòsits de combustible en el Moll 19.
Port d'Alacant al costat del barri de Benalúa.
Port d'Alacant al costat del barri de Benalúa.
GOOGLE MAPS
Port d'Alacant al costat del barri de Benalúa.

Per açò, la Plataforma ha plantejat un recurs de reposició perquè, al seu juí, l'alt tribunal sí és competent per a veure en primera instància els fets.

L'entitat va interposar el seu recurs el passat octubre contra l'autorització de l'Autoritat Portuària per a la modificació substancial de la concessió de Terminals Marítimes del Sud-est (TMS) que permet la instal·lació d'una "macroplanta d'emmagatzematge i distribució de combustibles" amb una capacitat de 100.000 tones.

Enfront d'açò, el passat 12 de novembre el TSJCV es va declarar incompetent per a veure el recurs i el va remetre als jutjats d'Alacant. Ara, l'entitat ha plantejat un recurs de reposició perquè el recurs se seguisca en primera instància davant el TSJCV.

Segons el parer de Plataforma per un Port Sostenible, al TSJCV si li competeix el recurs interposat per tractar-se d'una resolució que afecta al domini públic portuari, "per la qual cosa cal aplicar una de les excepcions que preveu la Llei (els actes que es refereixen a l'exercici de les competències sobre domini públic) perquè el recurs puga ser interposat davant el TSJCV".

Així, en el seu recurs de reposició recorden que existeix el precedent del recurs que es va interposar, també davant el TSJCV, contra una altra modificació substancial de la mateixa concessió de TMS, que en 2006 es va aprovar perquè s'instal·lara una planta de biodiesel en el Port d'Alacant.

Aquest recurs -interposat per Esquerra Unida- va ser admès pel TSJCV "sense que es qüestionara en cap moment la seua competència sobre el recurs, dictant-se sentència en 2010 anul·lant la modificació concesional, sentència que va adquirir fermesa en ratificar-se pel Tribunal Suprem en 2012".

Per tots dos motius, la Plataforma considera que el recurs ha de seguir la seua tramitació davant el TSJCV, i ha confiat que el seu recurs de reposició "siga benvolgut".

PERILLÓS DESPROPÒSIT

Finalment, la Plataforma reitera que plantarà "batalla legal" enfront de totes les autoritzacions i llicències que puga rebre el "perillós despropòsit" que suposa per a la ciutat la instal·lació en el Port d'una macroplanta de combustibles "més de 20 anys després de traure's del Port els dipòsits de CAMPSA sobre la base d'un conveni firmat en 1995 per totes les administracions, inclosa l'Autoritat Portuària".

Així, han lamentat que 24 anys després, Autoritat Portuària, haja permès que "torne a instal·lar-se una planta de combustibles en el Port, deixant una vegada més palesa la insensibilitat cap a la ciutat i cap a l'emergència climàtica del seu president, Juan Antonio Gisbert".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento