Comunitat Valenciana

Cañizares diu que amb el preacord de Govern s'entreveu un canvi cultural i la imposició d'un pensament únic

L'arquebisbe de València, Antonio Cañizares, en la seua carta setmanal, considera que el preacord de govern "entre socialistes i socialcomunistes" s'entreveu un canvi cutural i la imposició d'un pensament únic. Assenyala que ha causat "commoció", trencarà més la societat i assegura que Espanya està en "greu emergència" pel que necessita una "sanació urgent".
L'Arquebisbe de València, Santiago Cañizares.
L'Arquebisbe de València, Santiago Cañizares.
ARZOBISPADO DE VALENCIA
L'Arquebisbe de València, Santiago Cañizares.

La carta, amb el títol 'Reflexiones al hilo de hechos', detalla que les repercussions efectives econòmiques del pacte han sigut "immediates" i que les reaccions i els comentaris a Europa i a Espanya, a més de negatius, deixen un "gran temor". "Té unes connotacions culturals, antropològiques i visió de la realitat que van més enllà de l'econòmic, i deixen o generen una preocupació gran", ha afirmat.

Sosté l'arquebisbe que el canvi al que es dirigeix "va molt més allà del que pareix i no té gens de progrés encara que s'autodenominen els firmants com a forces progressistes ja que "s'instaura o s'entreveu un canvi cultural, s'imposa un pensament únic, amb una visió de l'home que pretén generalitzar-se a tots, l'aprovació de l'eutanàsia, l'extensió a nous drets, la ideologia de gènere, el feminisme radical, ampliació de la memòria històrica que fomenta l'odi i l'aversió".

Açò fa pensar i preveure, segons Cañizares, "un aprofundiment i immersió en una crisi molt profunda sobretot cultural, però també, en una crisi política i institucional, democràtica, social, religiosa, una crisi del que constitueix Espanya en la seua realitat i identitat més pròpia".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento