Comunitat Valenciana

El secretari del ple de l'Ajuntament de València ho serà també del consell d'EMT en substitució de Martínez Tarín

El Consell d'Administració de l'Empresa Municipal de Transports de València ha aprovat aquest dimarts que el nou secretari no conseller del Consell d'Administració siga l'actual secretari general del Ple de l'Ajuntament de València i secretari de la Junta General d'EMT, Hilario Llavador Cisternes, després de la recent dimissió del secretari assessor del Consell d'Administració, Salvador Martínez Tarín, en plena polèmica per la vinculació del seu bufet amb el despatx Abastos Abogados, relacionat amb el cunyat de l'alcalde de València, Joan Ribó.
Imatge d'arxiu de conductors d'EMT
Imatge d'arxiu de conductors d'EMT
ARCHIVO/CGT
Imatge d'arxiu de conductors d'EMT

A més, s'ha acordat que la lletrada assessora no consellera del Consell d'Administració -càrrec que sorgeix de la disgregació de l'anterior de secretari-assessor que exercia Tarín- siga la responsable jurídica de l'empresa Virginia Álvarez Guaita, ha assenyalat l'empresa en un comunicat.

Els nomenaments s'han aprovat amb els vots a favor de Compromís i PSPV i els vots en contra del PP, Ciutadans i Vox. El president de l'entitat, Giuseppe Grezzi, ha destacat "el treball realitzat per l'anterior secretari i la seua decisió de no facturar els servicis prestats a l'EMT durant els mesos d'octubre i novembre".

Respecte a les consultes sobre la comunicació al Tribunal de Comptes i el Banc d'Espanya sobre el frau contra l'EMT, el Consell ha rebut un informe del bufet d'advocats que està defenent els interessos de l'empresa en la investigació penal que recomana "no presentar aquestes comunicacions perquè hi ha un procediment penal obert que encara està en tramitació". Els consellers han sol·licitat un nou informe més extens que aclarisca aquest punt.

El consell també ha aprovat (amb els vots a favor de Compromís i PSPV, els vots en contra del PP i l'abstenció de Ciutadans i Vox) la designació d'un instructor perquè investigue la causa oberta pel Tribunal de Comptes per a determinar responsabilitats comptables en la jubilació parcial impulsada pel PP en l'EMT.

Amb la seua decisió, el Consell d'Administració "ha validat la denúncia que el 2017 va realitzar l'actual direcció gerència sobre les possibles irregularitats que s'havien realitzat en l'empresa pública des del 2001 quant a la forma de comptabilitzar les jornades a realitzar pel personal que s'acollia a la jubilació parcial".

Respecte a l'oposició del PP al fet que s'investigue aquesta qüestió, Grezzi ha lamentat "que el PP seguisca defenent les possibles irregularitats en la jubilació parcial que vol investigar el Tribunal de Comptes i s'opose a aquesta investigació".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento