Adéu al solar al costat del Micalet: València aprova la reforma de la Casa del Rellotger i el nou edifici annex

  • La Junta de Govern dóna el vistiplau aquest divendres a la rehabilitació de la Casa del Rellotger i a un nou edifici.
  • El conjunt, actualment un focus de degradació, es troba en una zona de gran valor històric, cultural i turístic.
Figuración virtual con el nuevo edificio y la reforma de la Casa del Relojero.
Figuración virtual con el nuevo edificio y la reforma de la Casa del Relojero.
Ayto. València

El solar i l'edifici en ruïnes situats al costat de l'emblemàtica Torre del Micalet, a l'altura del carrer del mateix nom, tenen els dies comptats.

La Junta de Govern Local de València té previst aprovar aquest divendres la rehabilitació i consolidació de la Casa del Rellotger, un immoble situat al costat del campanar més conegut de la ciutat, i la construcció d'un edifici en el solar annex a aquest. Aquest espai buit s'ha convertit en un focus de degradació pel qual passen cada dia milers de turistes.

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha afirmat que es tracta d'un projecte "de gran transcendència" en una zona de Ciutat Vella "d'especial valor històric i arquitectònic".

La intervenció que rebrà el vistiplau consisteix en el projecte d'execució per a la rehabilitació i consolidació de la casa del Rellotger i la construcció d'un nou edifici de nova planta.

Gómez ha posat en valor que amb aquesta intervenció "es resolen anys de degradació i abandó de part del patrimoni històric", al mateix temps que es recupera la trama històrica en l'àmbit d'actuació comprés entre els carrers Brodadors, Rafal de Brodadors, Pujada de Toledà i Micalet.

Ha assegurat que es tractava d’“un projecte de gran transcendència” perquè se situa “en una zona d'especial valor històric i arquitectònic”. A més, ha precisat que la Casa del Rellotger està inclosa a l'entorn del Bé d'Interés Cultural (BIC) de la Basílica de la Verge i en l'àmbit del Pla Especial de Protecció dels Entorns BIC de Ciutat Vella.

La vicealcaldessa ha precisat que el nou edifici es construirà en continuïtat amb la Casa del Rellotger, alliberant la cantonada entre el carrer Brodadors i el Rafal de Brodadors, on es recuperen les alineacions construint un llenç neutre que matisarà la transició entre l'espai urbà de l'interior i exterior de l’illa d’edificis.

L'actuació plantejada és unitària, integrant la Casa el Rellotger, les noves estades i l'espai obert exterior, seguint les instruccions contingudes en el PEPEBIC 06-07.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento