Comunitat Valenciana

València i Castelló viuen la seua nit més freda des de 2007 a mitjan tardor amb menys de sis graus

  • En els pròxims dies està previst que ascendisquen les temperatures progressivament, segons l'Aemet.
Abrigos contra las bajas temperaturas.
Abrigos contra las bajas temperaturas.
EUROPA PRESS - Archivo
Abrigos contra las bajas temperaturas.

Les ciutats de València i Castelló han registrat aquesta matinada la seua nit més freda a mitjan tardor des de 2007, amb mínimes de 6 i 5,3 graus, respectivament. En 2019, els observatoris de les capitals del Túria i de la Plana no havien comptabilitzat una vetlada tan fresca des del 25 i el 17 de febrer (5,7 i 3,4 °C).

La baixada de temperatures s'ha notat especialment en la localitat valenciana d'Ademuz, amb la mínima més baixa de la Comunitat Valenciana: -3,6 graus, fins a cinc per davall de les temperatures habituals a mitjan novembre, segons el balanç de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

També han baixat de zero graus Utiel (València), amb -2,1 °C; Fontanars dels Alforins (València), -1 °C; Vilafranca (Castelló), -0,9 °C; Fredes (Castelló), -0,8 °C; Jalance (València) i Castellfort (Castelló), totes dues amb -0,5 °C, i Llíria (València), -0,4 °C.

Aquesta situació es deu al fet que la tardor va començar amb calor i el fred ha arribat molt prompte. Els primers dies de novembre va haver-hi mínimes tropicals, superiors a 20 graus i fins a deu graus més altes que la mitjana.

En el litoral de la Comunitat Valenciana, les mínimes ronden els sis graus, amb 6,3 °C aquesta matinada a Alacant capital i 6 °C a la ciutat de València, mentre a Castelló de la Plana el mercuri ha baixat fins a 5,3 °C.

En l'observatori d'Alacant no es registrava una nit tan freda en 2019 des del 28 de març (5,4 °C). A hores d'ara de la tardor, abans del 20 de novembre, no feia una nit tan freda en la capital alacantina des de 2017.

Pugen les temperatures

Durant aquests dies s'ha combinat l'entrada de masses d'aire fred del nord i nord-oest. En els pròxims dies, el flux predominant serà de ponent, amb masses d'aire més càlides en origen, la qual cosa donarà lloc al fet que ascendisquen les temperatures progressivament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento