Compromís proposa Rosa Yagüe per al Consell Rector de la CVMC 

  • La coalició agraeix la seua tasca a Rafa Xambó, el seu candidat proposat en l'anterior convocatòria.
Instal·lacions de l'antiga RTVV
Instal·lacions de l'antiga RTVV
CVMC - ARCHIVO

El grup parlamentari Compromís ha acordat per unanimitat proposar la Doctora en Economia per la Universitat de València Rosa Yagüe com a candidata per a la renovació del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC). A més, el grup ha agraït la tasca desenvolupada per Rafael Xambó, candidat proposat per Compromís en l'anterior convocatòria.

Segons estableix la llei de creació d'aquest ens públic, cal renovar en aquest moment una part dels membres del Consell Rector nomenats per Les Corts l'any 2016. Les propostes de candidatura, que poden registrar-se a partir de hui, han de comptar amb la firma de dos grups parlamentaris i obtindre una majoria favorable de les tres cinquenes parts de Les Corts. Amb la proposta de Yagüe, afirmen des de Compromís en un comunicat, "es garantiria la paritat en l'elecció de les candidatures que corresponen a Les Corts".

Rosa María Yagüe Perales és Doctora en Economia per la Universitat de València i Professora Titular del Departament d'Economia Aplicada. Yagüe és autora de l'estudi "Anàlisi exploratòria de les TV autonòmiques: una visió des de l'economia", investigació econòmica-financera que explicava la fallida d'RTVV.

Així mateix es dedica tant a la investigació com la docència en Turisme. Secretària Acadèmica de la Facultat d'Economia en el període 2012-2015 i Vicedegana de Participació i Cultura de 2015-2018, on tenia les responsabilitats d'igualtat, relacions amb secundària, coordinadora de Nau Gran i relacions amb la societat.

En aquest període va organitzar nombroses jornades i exposicions vinculades amb aquestes competències i va participar en fòrums-debats com el celebrat en la UV, el 29 de novembre del 2017, acte conjunt de les universitats públiques valencianes en favor de la radiotelevisió pública valenciana.

Xambó va ser membre del Consell d'Administració d'RTVV a proposta del grup parlamentari Compromís des del 2011 fins al tancament de l'ens. Posteriorment, al març del 2016, va ser designat com a vocal de l'Alt Consell Consultiu de Radiodifusió, Televisió i Altres Mitjans de comunicació a proposta de Compromís. Finalment, a l'octubre de 2016, va ser triat a proposta del grup parlamentari Compromís com a membre del primer Consell Rector de la CVMV, càrrec que ha desenvolupat fins a l'actualitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento