Les Corts rebutgen demanar una nova anàlisi ambiental de l'ampliació del port 

  • Compromís i Unides Podem consideren que les conseqüències del projecte modificat "no han sigut avaluades".
Port de València
Port de València
VALENCIAPORT

Compromís i Unides Podem s'han quedat a soles aquest dimarts en Les Corts en la seua defensa d'instar el Govern al fet que realitze "una anàlisi ambiental integral del projecte modificat d'ampliació nord del port de València", i l'Autoritat Portuària de València (APV) a "tindre en compte" els resultats en eixes obres.

Tots dos grups han presentat en la Comissió d'Obres Públiques una iniciativa que no ha comptat amb el suport de la resta de grups. El PSPV havia plantejat una esmena que plantejava substituir el text original per la petició al Govern perquè garantisca "l'estricte compliment de la normativa vigent en matèria mediambiental en relació amb l'ampliació del port" i el PP una altra reclamant l'acceleració de les obres. Cap d'elles ha sigut acceptada per Compromís i UP.

En concret, aquestes dues formacions demanaven que eixa anàlisi integral incloguera "totes les actuacions territorials derivades i vinculades a la viabilitat econòmica de l'ampliació, tenint en compte les condicions actuals d'emergència climàtica i les exigències de protecció ambiental i territorial derivades de la normativa vigent".

Justifiquen eixa petició de nova Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) en què la que existeix data de l'any 2007 i es va pronunciar de manera favorable al projecte que es va proposar en el seu moment. Ara, agreguen, hi ha "una modificació substancial" del projecte que "afecta la ubicació de la terminal de contenidors, eliminació d'un contradic, prolongar 500 metres l'actual dic d'abric, el canvi de localització del canal d'accés i de la zona de dragatge".

Per açò, consideren que les conseqüències del projecte d'ampliació modificat "no han sigut avaluades ni són equiparables a les de l'alternativa constructiva aprovada".

A més, segons Compromís i UP, l'APV ha explicat que la terminal de contenidors necessita per a ser viable un accés viari diferenciat pel nord i la DIA existent "no avalua els impactes sobre la contaminació de l'aire i vinculats al trànsit rodat".

D'altra banda, indiquen que el context jurídic de protecció i planificació territorial ha canviat "substancialment" des de l'aprovació d'eixa DIA, ja que s'han aprovat la de Llei de l'Horta o el PAT de l'Horta o el Pativel i no s'havia declarat la situació d'emergència climàtica, que hauria de tindre's en compte en el disseny de les polítiques de transport i territori.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento