Tudi Torró, triada acadèmica de l'AVL per a cobrir la vacant de Carme Miquel

El Ple de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha triat aquest divendres, per 18 vots a favor i un en blanc, la mestra i filòloga Maria Virtuts Torró Ferrero (Ontinyent, 1955) com a nova acadèmica de la institucióm normativa de la Generalitat Valenciana, per a cobrir la vacant de Carme Miquel, difunta el passat mes de juny.
La nova acadèmica de l'AVL Tudi Torró
La nova acadèmica de l'AVL Tudi Torró
AVL

Segons ha informat l'AVL en un comunicat, abans de la votació, l'acadèmica i professora de la Universitat d'Alacant (UA) Maribel Guardiola ha defès la candidatura de Tudi Torró, presentada amb l'aval de 13 dels 25 membres de la institució.

En la seua intervenció, ha destacat els seus mèrits com a "referent docent, pedagògic i cívic al llarg de tot el nostre territori".L'activitat de la nova acadèmica ha estat sempre relacionada amb l'ensenyament, la coordinació docent i la gestió educativa.

A llarg de la seua carrera professional, Torró ha ocupat diferents càrrecs tant en la UA com en la Conselleria d'Educació, on va ser directora territorial d'Alacant fins a la seua jubilació aquest mateix any.

L'experiència docent de Tudi Torró s'ha vist reflectida en la publicació de llibres i materials educatius per a Primària i Secundària, treballs que han servit "de referència" a molts mestres i pedagogs. A més, la nova acadèmica ha sigut guardonada amb el Premi Federació Escola Valenciana, el Jaume I d'Elx, el Vicent Ventura o el Joan Baptista Basset, entre d'altres.

La seua activitat professional, divulgadora, "compromesa en la defensa de la llengua i la cultura", ha permès l'AVL considerar-la "mereixedora d'ocupar un lloc en l'ens normatiu". En paraules de l'acadèmica Maribel Guardiola en la sessió plenària, la seua incorporació i vàlua aportarà "un plus de reconeixement social" a la institució acadèmica.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento