Comunitat Valenciana

Puig defèn que en el juí del 'procés' s'ha vist que la Fiscalia té una posició "independent"

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha defès aquest dijous -al fil de les manifestacions del president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, sobre la Fiscalia- que en el juí del 'procés' s'ha vist que la posició del ministeri públic és "independent".
Ximo Puig en una imatge d'arxiu
Ximo Puig en una imatge d'arxiu
PSPV-PSOE
Ximo Puig en una imatge d'arxiu

Així ho ha manifestat el líder dels socialistes valencians en ser preguntat sobre les declaracions del president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, que aquest dimecres va insinuar, en una entrevista en RNE, que la Fiscalia actua sota els ordes del Govern per a portar de tornada a Espanya l'expresident català escapolit Carles Puigdemont.

Puig ha assenyalat que "en relació a Catalunya s'ha vist que la posició (de la Fiscalia) ha sigut una posició independent i que a més no ha sigut la guanyadora en el juí", ja que sol·licitava penes majors per rebel·lió.

Al seu entendre, la qual cosa Sánchez va voler dir és que "efectivament l'estatut fiscal diu que el Govern es pot interessar i pot actuar el fiscal general a través d'allò que el Govern en un moment determinat puga plantejar però evidentment l'Estatut fiscal també garanteix la independència", ha conclòs.

Aquest dijous, Pedro Sánchez ha rectificat les seues paraules i ha admès que no va ser "precís". Encara que el nomenament del fiscal general de l'Estat sí depèn del Govern, ha afirmat que l'organisme és "autònom".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento