Comunitat Valenciana

La Generalitat presenta uns pressupostos amb un augment del gasto no financer de l'1,6%

  • Soler assegura que són uns comptes "responsables, realistes i prudents".
  • El conseller ha demanat disculpes a Les Corts pel  retard en el lliurament, efectuat dues hores després del previst.
Soler i Oltra presenten els pressupostos de 2020
Soler i Oltra presenten els pressupostos de 2020
GVA
Soler i Oltra presenten els pressupostos de 2020

El ple del Consell ha aprovat el projecte de Llei de Pressupostos de la Generalitat per al 2020, uns comptes que arrepleguen una xifra global de 23.021,9 milions d'euros (per 22.096,2 milions el 2019), de la qual 16.970 milions són per a gasto no financer, un 1,6% més respecte al present exercici. Es tracta d'uns comptes "responsables, realistes i prudents" que, a més, suposen la "consolidació dels pressupostos expansius anteriors".

Així ho ha asseverat el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, que ha comparegut en roda de premsa al costat de la vicepresidenta, Mónica Oltra, per a informar dels detalls dels primers pressupostos del Botànic II, que han sigut negociats fins a l'últim moment.

De fet, estava previst que foren entregats a Les Corts al migdia, però la reunió del Consell s'ha prolongat fins passades les 12.30 i el lliurament no s'ha materialitzat fins a les 14.00 hores.

Soler ha demanat disculpes pel retard en el parlament valencià i també el president de Les Corts, Enric Morera, ha indicat que "ha sigut un part complicat, però per fi tenim la criatura".

Després, a l'inici de la roda de premsa, també Oltra ha demanat disculpes pel retard: "La tecnologia sol ser aliada de les persones, però a voltes també ens complica o ens retarda la vida".

El responsable d'Hisenda ha començat la seua intervenció destacant la responsabilitat del Consell en presentar les que són els seus cinquens comptes des del 2015 i no optar per la pròrroga pressupostària en una situació actual d'"incertesa" tant econòmica com política.

Segons ha dit, es tracta d'un èxit" i els pressupostos "blinden per als valencians una sanitat, una educació i un sistema de protecció social amb un nivell de qualitat perfectament homologable al del conjunt de comunitats", aconseguint la convergència en despesa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento