Comunitat Valenciana

L'arma que va matar la viuda de l'expresident de CAM, de més de 100 anys i va poder ser del mercat negre, segons Policia

L'arma amb la qual es va disparar a María del Carmen Martínez, viuda de l'expresident de la CAM, Vicente Sala, és una "de més de 100 anys" i podria procedir del "mercat negre", segons ha detallat aquest dilluns l'agent de l'equip de la Policia Científica que va realitzar l'informe balístic sobre les armes confiscades a sa casa a l'únic acusat del crim, Miguel López, gendre de la víctima.
Miguel López entra en els jutjats, la setmana passada.
Miguel López entra en els jutjats, la setmana passada.
EUROPA PRESS
Miguel López entra en els jutjats, la setmana passada.

L'informe d'aquest agent conclou que les bales 9mm parabellum que van acabar amb la vida de Martínez són compatibles amb les armes que es van trobar en el registre de la casa del seu gendre, encara que no s'ha pogut ratificar que alguna d'elles fora l'empleada en l'assassinat, ocorregut el 9 de desembre del 2016 en el safareig de Novocar que dirigia l'acusat.

No obstant açò, el testimoni-pèrit ha dit, a preguntes de la defensa, que l'Informe del Laboratori de Balística Forense de la Comissària Central no va llançar una informació "positiva" entre les armes confiscades a López i els casquets i baines trobats en Novocar. Les bales havien sigut modificades.

L'agent s'ha pronunciat en aquests termes durant la seua declaració en la desena sessió del juí que se segueix contra López en el Tribunal del Jurat de l'Audiència d'Alacant. El policia ha explicat que les armes de López són pistoles de fabricació semiautomàtica compatibles amb les beles 9mm parabellum retallades i utilitzades en l'assassinat.

També, a preguntes del jurat, ha agregat que l'arma amb la qual es va disparar a Maria del Carmen és un arma "de més de 100 anys" i podria procedir del "mercat negre".

CINC ARMES I 17 CAIXES DE CARTUTXOS

Pel que fa al registre de la casa de Miguel López, realitzat per la Policia Científica el 21 de febrer del 2017, la inspectora cap que va elaborar l'acta d'inspecció ocular del crim ha indicat que l'acusat posseïa cinc armes i 17 caixes de cartutxos, encara que tampoc van trobar en el taller restes de la manipulació d'aquestes o de les bales, ni cap indici incriminatori.

La inspectora cap ha relatat que la casa de tres plantes inclou una zona sota teulada amb un dispositiu de videovigilància i a la qual s'accedia a través d'una porta blindada i des del dormitori de matrimoni a través d'unes escales dissimulades com a prestatges en un armari.

En la primera planta van intervenir diverses fundes sense armes i un maletí amb un arma. A més, en la planta baixa, a més de divers material informàtic, es van arreplegar quatre caixes de cartutxos i una pistola. A més, en un dels lavabos, en armari dissimulat o "camuflat", van trobar un armer amb una escopeta, una carabina i quatre caixes de cartutxos de 4mm parabellum.

Finalment, en el soterrani, en la zona del taller que la que hi havia un banc de treball amb múltiples ferramentes es va localitzar una pistola d'airsoft i nova caixes de cartutxos 12x70 mm.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento