Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana creixerà un 2% enguany i un 1,4% el 2020, segons BBVA

BBVA Research preveu una "desacceleració generalitzada" de l'activitat a nivell territorial, encara que la revisió a la baixa de les perspectives no és homogènia i el creixement el 2019 seguirà liderat per Madrid (2,6 per cent), Múrcia (2,3%) i Castella-la Manxa (2,1%). La Comunitat Valenciana creixerà un 2 per cent, per darrere d'eixes tres autonomies i al mateix nivell que Andalusia, Navarra i Aragó.
Bitllets
Bitllets
EUROPA PRESS
Bitllets

Així es desprèn de l'últim observatori regional, corresponent al quart trimestre i elaborat pel servici d'estudis de l'entitat, que explica que la desacceleració de la despesa de les llars, el fre de les exportacions de servicis turístics i el menor impuls de la demanda europea apunten un menor creixement de les comunitats autònomes, en línia amb Espanya.

No obstant açò, augura que seguiran liderant Madrid (+2,6%), Múrcia (2,3%) i Castella-la Manxa (+2,1%), seguides de Navarra, Andalusia, Aragó i Comunitat Valenciana (+2% en els quatre casos) i ja per sota de la mitjana nacional (+1,9%) quedaran Balears, Cantàbria, Catalunya i Extremadura (+1,8%) en els quatre casos. Les regions que menys creixeran són Astúries (+1,7%), País Basc (+1,7%), Canàries (+1,6%), Castella i Lleó (+1,5) i La Rioja (+1,5%).

Per al 2020, les previsions del Servici d'Estudis de BBVA apunten al fet que Madrid (+2,2%), Navarra (+1,8%), Castella-la Manxa (+1,7%), Cantàbria (+1,7%) i País Basc (+1,7%) podrien créixer per damunt de l'1,6% esperat per a Espanya. Igualant la mitjana nacional estaran Andalusia, Aragó, Catalunya i Extremadura, mentre que per sota figuraran Castella i Lleó (+1,5%), Galícia (+1,5%), La Rioja (+1,5%), Comunitat Valenciana (+1,4%), Múrcia (+1,4%) i Astúries (+1,3%).

Per la seua banda, Canàries (+1,1%) i Balears (+1,2%) seran les regions menys dinàmiques el pròxim exercici i el nord-oest tornarà a créixer per sota de la mitjana. BBVA Research estima que Espanya creixerà un 1,9% enguany i un 1,6% el pròxim.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento