Carles Alberola guanya el XIV Premi de Teatre Palanca i Roca dels Ciutat d'Alzira

  • Els noms de la resta de guanyadors s'anunciaran durant les pròximes setmanes.
Carles Alberola
Carles Alberola
JORDI PLÁ

Carles Alberola ha guanyat el XIV Premi de Teatre Palanca i Roca, dotat amb 6.000 euros per la Fundació Aigües de València, amb l'obra 'Perquè t'estime, que si no...'. D'aquesta manera, el dramatug obri el palmarés de la 31 edició dels Premis Ciutat d'Alzira, que desvetlarà el nom de la resta de guardonats durant les pròximes setmanes, informa Edicions Bromera.

Entre la vintena d'originals presentats al premi, el jurat -integrat per Salvador Bataller, Toni Cabré, Iolanda Muñoz, Josep Palomero i Jordi Verdú- ha triat aquesta peça "pels seus diàlegs vius, versemblants i àgils, a més de l'humor i els conflictes que planteja, que sonen reals i estan molt molt tramats". L'obra serà publicada en la col·lecció 'Bromera Teatre' la pròxima primavera.

'Perquè t'estime, que si no...' explica la història de tres parelles de diferents edats que viuen en un mateix pis durant una nit que pot canviar les seues vides. Pareix ser que la vivenda no és l'única cosa que comparteixen. En realitat, són la mateixa parella en tres moments diferents de la seua vida.

Per a l'autor, l'obra "és una comèdia sobre l'erosió que el pas del temps provoca en les relacions de parella, de com al llarg de la vida som tres o quatre persones diferents i de la necessitat d'estimar i ser estimat".

L'obra reflecteix, a més, un gran domini de la fusteria teatral i, segons comenta Alberola, "parla d'un anhel impossible de realitzar: què canviaríem de la nostra vida si poguérem fer-ho".

Trajectòria de Carles Alberola

Carles Alberola (València, 1964) és actor, dramaturg i director teatral. Des de 1994, comparteix amb Toni Benavent la direcció artística de la companyia Albena Teatre.

Al llarg de la seua trajectòria com a autor, ha escrit prop d'una vintena d'obres teatrals, reconegudes amb guardons com el premi de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana o el Max al Millor Autor Teatral.

Entre els seus textos publicats i estrenats destaquen títols com a 'Mandíbula afilada', 'Joan, el Cendrós' (amb Roberto García), 'Besos', 'Spot' o 'Tic Tac' (amb Pasqual Alapont i Rodolf Sirera).

Per a la televisió ha escrit, dirigit, produït i interpretat els programes d'humor 'Autoindefinits' (2005-2006), 'Socarrats' (2008), 'Chek-in Hotel!' (2009) i 'Açò és un Destarifo!' (2018-2019) i la comèdia de situació 'Maniàtics' (2007-2008). A més, en cinema ha escrit, dirigit i interpretat la seua òpera primera 'M'esperaràs?' (2017), adaptació de l'obra teatral homònima.

L'autor rebrà els 6.000 euros amb els quals està dotat el guardó del Palanca i Roca, juntament amb el trofeu dels Premis Ciutat d'Alzira -obra de l'artista Manuel Boix-, durant el sopar d'entrega dels XXXI premis que tindrà lloc la nit del 8 de novembre i durant la qual es coneixeran els guanyadors de les modalitats de novel·la, divulgació científica, assaig i poesia.

D'altra banda, el pròxim dijous 31 d'octubre es faran públics els veredictes del XXIV Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil, del XXIV Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre i del IV Premi Internacional Enric Solbes d'Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna, guardons que també formen part dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento