Ábalos diu que el PSOE vol "obrir" la reforma del finançament el primer any i tancar-ho durant la legislatura

El ministre de Foment en funcions i secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha afirmat aquest dimarts que el Partit Socialista planteja obrir el procés de reforma del model de finançament autonòmic "el primer any" de la nova legislatura i "tractar de tindre-ho tancat al llarg de la legislatura".
El secretari d'Organització del PSOE i ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos.
El secretari d'Organització del PSOE i ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos.
RICARDO RUBIO - EUROPA PRESS

Així ho ha assegurat en una entrevista a Les Notícies del Matí d'À Punt en ser preguntat per la reforma del sistema de finançament, sobre la qual ha reiterat el compromís del PSOE: "Ho hem dit per activa i per passiva. Entenc la desconfiança, pot derivar-se que en aquest tema no hi ha hagut molt de compliment fins ara".

El PSOE, ha reiterat, vol obrir el procés el primer any de govern i poder tancar-ho al llarg de la legislatura. Eixa reforma del finançament, ha insistit el ministre valencià, és "absolutament necessària a la Comunitat Valenciana, és evident", però també ho és per a altres regions i, a més, permetrà "posar una mica d'ordre en tot el tema de l'administració de recursos a Espanya".

D'altra banda, i també en clau valenciana, el ministre ha sigut preguntat sobre la reunió de la Mesa de l'AP7, promoguda per la Cambra de comerç d'Alacant, en la qual es va acordar estudiar i proposar el ministre alguna fórmula de peatge bla amb una concessionària que es faria càrrec, a canvi de la concessió a 40 anys, d'escometre diferents infraestructures necessàries per a la província d'Alacant.

La Cambra va anunciar que es posarà en contacte amb el ministre en funcions perquè, a pesar que s'ha manifestat reiteradament des del govern que l'1 de gener es liberalitzarà el peatge, "no es tanquen les portes definitivament a opcions que podrien ser molt beneficioses per al conjunt de l'economia de la província d'Alacant i l'economia nacional".

Sobre aquest tema, Ábalos ha respost taxatiu: "Al seu venciment, l'autopista AP7 deixarà de tindre peatges, això és el que va a passar. Hem licitat ja la conservació d'aquesta carretera, quan arribe el seu venciment (el pròxim 1 de gener) deixarà el sistema de peatge".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento