Uns 45.000 nens catalans faran activitats extraescolars més barates

  • El curs vinent s'obriran 19 patis d'escoles d'una vintena de barris.
  • S'oferten cursos tant culturals com esportius.
  • S'hi invertiran 3,5 milions.

A partir del setembre, les escoles i equipaments de 20 barris de Barcelona obriran les seves portes fora de l'horari lectiu per oferir tallers i cursos extraescolars més barates a prop de 45.000 nens i nenes. A més, 19 escoles obriran els seus patis als joves del seu barri i s'organitzarà una setantena d'activitats gratuïtes per a les famílies.

Es tracta del programa Temps de Barri, temps educatiu compartit, dut a terme per l'Ajuntament de Barcelona juntament amb la Fundació Jaume Bofill, que es va posar en marxa l'any 2006 com a prova pilot a vuit barris de la ciutat. Vist l'èxit de l'obertura de sis patis d'escola i de l'organització de 486 activitats extraescolars a preu reduït, ara s'estendrà a 109 centres educatius distribuïts a 20 barris (de vuit districtes).

Fins al 2011 el programa arribarà a 43 barris dels 73 de la ciutat, el que suposarà una inversió de 3,5 milions d'euros fins d'aquí a tres anys (400.000 euros a càrrec de la Fundació Jaume Bofill).

Amb aquesta despesa es financia tant els monitors que vigilen els patis oberts com les activitats programades per a les famílies. Els tallers extraescolars van a càrrec dels alumnes. El programa incorpora, a més, un servei d'acompanyament als nens i nenes, que poden rebre cursos a qualsevol escola del seu barri sense necessitat de ser-ne alumne.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento