Un ciclista trenca el braç a un guia en un carrer que té vetat el pas a les bicis

El guia agredit mostra la denúncia. (FOTO: Miquel Taverna)
El guia agredit mostra la denúncia. (FOTO: Miquel Taverna)
MIQUEL TAVERNA

José Luis Cabello fa 30 anys que treballa com a guia i el pitjor ensurt se'l va dur el passat 8 de juliol. A mig matí estava explicant les ceràmiques del carrer Petritxol a un grup de russos. Eren molts, així que ocupaven l'ample d'aquesta estreta via paral·lela a la Rambla. No hi poden passar bicis, segons la normativa.

El ciclista ens va demnar que ens apartéssim i li vaig dir que per allà no podien passar bicis
S'hi va aproximar un ciclista. "Ens va demanar que ens apartéssim. Llavors li vaig dir que em semblava que per allí no podia passar una bici", relata, encara amb el braç enguixat. "Per aquí passo en cotxe, en moto, en bici i com em surti dels collons. El que
ha de marxar ets tu, que molestes", li va respondre el ciclista.

"Tu no has de venir del teu país per dir què he de fer a casa meva", va objectar el guia al ciclista, a qui descriu com "un sudamericà d'uns 30 anys, amb cua de cavall i pèl ondulat". "Li ho hagués dit igual tant si venia de Llatinoamèrica com si fos del País Basc", es disculpa.

Li va pegar amb una barra de ferro

La reacció va ser immediata. "Va agafar una barra de ferro d'una part de la bici per colpejar-me al cap. Em vaig protegir. Vaig perdre el coneixement. Després em van atendre al CAP Manso", va relatar. "A l'ambulatori em van dir que donés gràcies a Déu perquè em podien haver matat", diu. El ciclista va fugir i José Luis es va quedar amb el cúbit trencat i 40 dies de dolor.

El guia ho ha denunciat i ha enviat una carta a l'alcalde. "Vull agrair-li la participació en la campanya Tu què faries?", li va contestar Jordi Hereu, com si hagués fet una aportació al PAM.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento