Un sopar de classe alta va servir en safata a Luis Buñuel una anàlisi des del cinema de la por a la llibertat de les persones, així com de la submissió a allò diví. Parlem d'El ángel exterminador (1962), un film històric que té des d'avui una versió teatral que va a càrrec del creador Joan Ollé.

En l'obra es ret homenatge a Jordi Messalles, amic d'Ollé
En el muntatge, una coproducció del Festival Grec i de l'
Expo Internacional de Saragossa , es ret homenatge a Jordi Messalles, amic d'Ollé ja desaparegut. L'espectacle es pot veure des d'avui fins al diumenge al Teatre Grec abans de representar-se a les illes Canàries i a l'Expo de Saragossa.

Una sèrie de gent de l'alta burgesia mexicana celebra un sopar després d'un concert d'òpera. Però cap d'ells podrà sortir d'aquest espai tot i estar totes les portes obertes. L'àngel exterminador és un ésser maligne que envia Déu al poble d'Egipte, en una de les seves múltiples lectures religioses.

L'escenografia de l'obra és blanca. Hi prenen part en el muntatge un equip coral de 14 actors amb coreografia d'Andrés Corchero i música de Jordi Sabatés. Té 90 minuts de durada i s'interpreta en castellà.

* Teatre Grec. Passeig de Santa Madrona, 36. Avui (22.00 h). De 12 a 28 euros.