Sis de cada 10 famílies barcelonines no obtenen guarderia pública

  • Les 224 places noves no han pogut absorbir les 1.426 sollicituds més que s'han presentat enguany.
  • El 27% d'alumnes de P-3 no s'escolaritza prop de casa.
Sis de cada 10 (prop del 63%) de famílies barcelonines que han sollicitat una plaça d´escola bressol pública aquest curs a Barcelona se n´ha quedat fora. Són un total de 4.541, que ara hauran de gratar-se més la butxaca amb una guarderia privada (costen de 400 a 500 euros) o bé recórrer a un cangur o familiar si no ho poden pagar.

De les 7.236 famílies que han demanat portar els seus fills a algunes de les escoles bressol de Barcelona, només 2.695 han obtingut una plaça, fet que suposa el 37,24%, segons el Consorci d´Educació de Barcelona.

Les 224 noves places de 0 a 3 anys ofertades enguany no han estat suficients per absorbir l´augment de la demanda, amb 1.426 sollicituds més que el curs anterior. Els majors dèficits són a l´Eixample i Sant Martí i, on menys es nota, als districtes de Ciutat Vella i Nou Barris. El dèficit s´ha incrementat, ja que l´any passat van aconseguir entrar en una guarderia pública un 42,53% de les famílies que ho van sollicitar, és a dir, cinc punts més.

Aquesta situació es produeix malgrat els quatre nous centres que entraran en funcionament el setembre (el Cotxet, El Putget, El Tramvia Blau i El Bressol del Poblenou). Fins l´any 2011, l´Ajuntament augmentarà el nombre d´escoles bressol per doblar el nombre actual.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento