Més parvularis i flexibilitat per conciliar feina i família a Catalunya

  • El Govern destinarà 300 milions anuals en la propera dècada a ampliar horaris de poliesportius o biblioteques o millorar el transport públic.
  • Va aprovar una bateria de 166 mesures per ajudar a la conciliació.
El Govern va aprovar ahir una bateria de 166 mesures per ajudar a conciliar la vida personal i laboral. Per a enguany s'hi destinaran ja 296 milions d'euros. El
Pla estratègic sobre els usos i la gestió del temps a la vida quotidiana té una durada de 10 anys i recopila accions (a collegis o centres públics) que ja es porten a terme o que es volen impulsar i incentius (no s'obligarà ningú) perquè les empreses hi collaborin.

Més temps disponible: Ô Ampliar horaris a les installacions esportives o als equipaments culturals i crear espais per a infants mentre les famílies fan les compres són algunes mesures. En el sector del comerç, es vol impulsar el repartiment a domicili o diversificar els horaris en què les botigues estan obertes (un dia en què obren més tard, per exemple). A la feina es promourà el treball a casa i la flexibilitat horària d'entrada i sortida. La millora del transport públic és un altre eix: s'haurà de millorar la freqüència, l'accés als polígons industrials i millorar camins rurals.

Llars d'infants: Més places de parvularis per a la població general, llars d'infants a les universitats o a les zones rurals haurien de permetre les famílies conciliar millor. Les empreses rebran incentius per facilitar la vida als empleats: permisos, excedències, períodes sabàtics, bancs de temps lliure remunerats... També caldrà augmentar els serveis a les persones dependents.

Equilibri de tasques: L'Administració també aposta perquè homes i dones es reparteixin equitativament la feina domèstica i perquè els pares aprofitin els permisos per paternitat.

Valor afegit: El Govern vol augmentar les beques, els ajuts al menjador escolar o obrir les biblioteques més enllà de l'horari escolar. La sisena hora a Primària arribarà a tots els centres públics, que tindran autonomia per gestionar els horaris. L'ús de noves tecnologies hauria de reduir el temps que perden els ciutadans en burocràcia. A més, les universitats tindran horaris més flexibles per a pares o cuidadors de familiars.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento