Les baixes laborals d’homes per estar més temps amb els fills es disparen en l’últim any

Les reduccions de jornada s’han doblat entre els funcionaris.  Els permisos de paternitat han pujat un 24%, tot i que encara representen dos de cada 100.
Matías Rayo i Ester Bessa, amb el seu fill Pau.
Matías Rayo i Ester Bessa, amb el seu fill Pau.
Hugo Fernández
Els homes cada cop aposten més per acollir-se a les mesures de conciliació familiar per poder passar més temps amb els fills i per compartir aquesta tasca amb les dones. Tot i que elles encara suporten la major càrrega de criar els nens en els primers mesos de vida dels nadons, en el darrer any, les baixes i permisos de pares per estar amb el seu bebè s’han disparat.

En el cas dels funcionaris de l’Administració de la Generalitat, un dels col·lectius amb més facilitats en el camp de la conciliació entre vida laboral i familiar, els permisos de reducció de jornada s’han doblat en el darrer any. El 2003, 325 homes van acollir-s’hi, mentre que, l’any passat, ho van fer 650 funcionaris. Si hi afegim el personal docent, 862 homes (un 56,7% més) van gaudir d’una reducció de la jornada d’un terç durant el primer any de vida del fill cobrant el 100% del sou.

Malgrat aquest avenç important en la concienciació dels homes, les dones són encara, clarament, les que sacrifiquen la seva feina per estar al costat dels fills. Dels 53.914 processos de baixes per maternitat a Catalunya que la Seguretat Social va registrar el 2004, només 988 eren homes (representa un augment del 24% respecte al 2003). Aquesta xifra suposa que només l’1,8% dels homes es van repartir amb les dones les 16 setmanes de permís en tenir un fill. Per tant, a Catalunya, no arriba a dos de cada 100 baixes.

Amb els nens per llei

Tot i així, les dones funcionàries segueixen sent les que més s’acullen a les reduccions de jornada per tenir cura d’un fill, amb un 70% de les peticions.

Tots els funcionaris s’acullen a la Llei de conciliació de la vida laboral i familiar, impulsada pel Govern a través del Departament de Governació i Relacions Institucionals i vigent des del mes de maig del 2002.

Un mes de permís per als pares

La Generalitat ha presentat un avantprojecte de llei on s’estableix que els funcionaris (homes) de la Generalitat podran disposar en el futur d’un permís de paternitat de quatre setmanes com a mínim, sense que aquest període es resti de les 16 setmanes de descans a què té dret la mare. El nou text també promourà l’ampliació del temps per gaudir de la reducció de jornada amb el 100% de les retribucions.

Pares conscienciats

Un administratiu agafa sis setmanes de baixa, que li cedeix la seva dona, per estar amb el seu fill. En Matías Rayo i l’Ester Bessa tenen 31 anys, són administratius i fa set setmanes que van tenir a en Pau: el seu primer fill. Fill de tots dos. Per aquesta raó, ella ha decidit agafar-se 10 setmanes de baixa per maternitat i oferir-li sis a ell.

«La mare és qui decideix si permet al pare agafar la baixa per paternitat o no», explica a 20 minutos l’Ester. En Matías és conscient que el seu cas és excepcional i afirma que «realment la societat no ha canviat tant de portes endins. Per exemple, dels nostres amics pocs ho faran».

Tasques repartides

És la seva opció i, tot i que molta gent del seu voltant s’estranya, ells estan convençuts que és el millor per al seu fill i per a ells mateixos; per gaudir de les primeres setmanes de vida del seu descendent. «El que pretenem és que el nostre fill pugui estar tant amb el pare com amb la mare sense cap tipus de distinció», afirma en Matías.

«A les empreses no hi ha consciència de conciliar vida familiar i laboral», explica aquest pare, «en canvi, en els països del nord és habitual que els homes agafin la baixa per paternitat». Segons Matías, «quan el Parlament aprovi la nova llei, les baixes augmentaran molt, ja que, o l’home s’agafa aquelles quatre setmanes o no se les pot agafar ningú». «Només cal que canviï una mica la mentalitat», assegura.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento