El Bicing obre 35 estacions i emetrà rebuts dels viatges

  • A l'estiu estrena parades a Ciutat Vella i l'Eixample.
  • L'empresa ha rebut dues sancions i ara millorarà l'anclatge de les bicis.
  • La zona blava hi aporta 7 milions.

A finals de juliol, el Bicing augmentarà a 384 estacions i 6.000 bicicletes. 35 noves parades es repartiran s'obriran a Ciutat Vella i l'Eixample. Les estacions incorporaran millores com l'obtenció d'un rebut.

El cost és de 10 milions, dels que tres són ingressos i set «coberts pel benefici de la zona blava d'estacionament». El regidor de Mobilitat, Francesc Narvàez, va anunciar ahir un paquet de mesures per millorar el Bicing davant les crítiques dels usuaris.

Destaca la modernització tècnica per reduir aquestes queixes (un 1,5% dels viatges generen incidències). Clear Channel, concessionària del servei, ha estat sancionada en dues ocasions per fallades del sistema, que centra la majoria de protestes. «Hi haurà sistema informàtic parallel» d'activació immediata.

L'ancoratge de bicis, sovint amb problemes electromagnètics, es remodelarà. Hi haurà un llum més gran i un avís sonor. Per evitar problemes l'usuari podrà obtenir un rebut conforme ha deixat la bici, que activarà després d'anclar-la, i que rebrà per e-mail.

La queixa referent a l'atenció al públic, se solucionarà amb més personal a l'oficina i l'eliminació de «llargues cues» a les estacions, amb més cotxes de reposició (21) i 162 treballadors. La reinvindicació que sorgeix quan l'estació està sense bicis se solucionarà donant informació de l'estació activa més propera. Quan no es pugui deixar la bici, el sistema oferirà 10 minuts gratis per dur-la a una altre punt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento