Unes 4.500 firmes contra la taxa de 84 euros per fer Selectivitat

  • Els estudiants catalans denuncien durant la primera jornada d’exàmens que l’import és massa elevat.
  • Reclamen que o s’elimini o bé que es redueixi.

Els alumnes van lliurar ahir 4.500 signatures al registre del Palau de la Generalitat adreçades a l'Oficina de Selectivitat per protestar per les taxes que han de pagar per concórrer als exàmens per a la Facultat.

L'Associació de Joves Estudiants de Catalunya considera «inadmissible» que els futurs universitaris hagin de pagar 84,85 1, una d eles taxes «més altes de tot l'Estat». Exigeixen al departament d'Universitats la seva supressió o una rebaixa notable del preu.

El primer dia de Selectivitat es va dedicar a les llengües. Els alumnes van triar a la prova de Català entre textos de Quim Monzó i Josep_Palau i Fabre. En castellà va «caure» Carme Laforet i l'informe PISA, tot just l'any que la seva publicació havia aixecat molta polèmica, de nou, pels baixos resultats. En anglès va entrar un text titulat Toxic friends tret d'un diari anglès, a més d'una peça d'àudio d'una entrevista a la BBC.

Els 24.883 alumnes segueixen avui a les 9 h amb Història i Filosofia. Matemàtiques, Dibuix Artístic, Biologia, i Geografia són les restants. Demà queden Física, Llatí, Química, Història de l'Art i les matèries de modalitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento