Els immigrants es concentren a tres districtes

A l’Eixample, Ciutat Vella i Sants-Montjuïc  viuen el 46% dels 230.942 estrangers de Barcelona. A la ciutat es parlen 223 llengües
El 46% dels 230.942 immigrants que hi ha a Barcelona viuen a l’Eixample, Ciutat Vella i Sants-Montjuïc, els tres districtes amb més població estrangera, segons les dades de la Memòria Socioeconòmica de Barcelona 2004, elaborada pel Consell Econòmic i Social de Barcelona.
 
L’1 de gener del 2004, el 14,6% dels 1.578.546 habitants que tenia la capital catalana eren estrangers.
 
‘Boom’ demogràfic
 
Ciutat Vella ha estat el districte que més ha crescut en població en sis anys per l’arribada d’immigrants. Des de 1998, la seva població ha crescut un 26%. Els altres dos districtes que més han crescut en  aquest període són Sarrià-Sant Gervasi i Sant Martí. Nou Barris, en canvi, ha perdut població.
 
La immigració també s’ha notat als centres escolars on, en dos cursos, la presència d’alumnes estrangers ha passat de ser el 2,9% al 6,3% de la població escolaritzada de Barcelona.
 
Un estudi de la Universitat de Barcelona xifra en 223 les llengües que es parlen a la capital catalana i es preveu que en els propers anys es puguin incrementar fins a les 300.
 
Mesures contra els guetos urbans
 
Una de les recomanacions del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) en matèria d’habitatge és que en un mateix barri hi hagi pisos protegits i de lliure mercat per tal «d’evitar la segregació urbana» i que no apareguin barris on només visquin «col·lectius desafavorits com els immigrants, les famílies monoparentals o els ancians». El pla recomana un banc únic de sol·licitants de pisos protegits.
Mostrar comentarios

Códigos Descuento