Revolucionària dels clavells

  • La cantant i actriu Maria de Medeiros col·labora amb un recital a la setmana de la cultura portuguesa a Barcelona.
  • L'acompanyaun trio de jazz.

La Unesco va nomenar el passat 2007 l'actriu i cantant Maria de MedeirosArtista per la Pau. La portuguesa va celebrar el càrrec oferint un concert a la ciutat de París, on va presentar un repertori inèdit.

Aquest mateix compendi de temes el descobreix a Barcelona avui en ocasió de la seva participació a la setmana cultural Portugal Convida 2008 , una iniciativa de Turismo de Portugal .

Les dades demogràfiques afirmen que a Catalunya viuen uns 20.000 portuguesos, principalment per motius de feina. Part de la comunitat serà present avui a un recital on Medeiros estarà acompanyada del seu habitual trio de jazz.

Filla de pianista

La intèrpret va néixer a Lisboa, de mare periodista i pare pianista i intellectual. Va viure a Viena fins que va tornar a Portugal amb la Revolució dels Clavells del 1974. Als quinze anys va debutar en l'actuació i als 18 es va traslladar a França per estudiar interpretació.

El salt als Estats Units el va experimentar amb els directors de cinema Philip Kaufman (Henry & June) i Quentin Tarantino (Pulp Fiction). A Portugal, va rodar a les ordres del mestre Manoel de Oliveira.

A Espanya, ha treballat amb Bigas Luna a Huevos de oro i a Airbag de Juanma Bajo Ulloa. El 1999, va dirigir el seu primer film, Capitanes de abril, sobre la Revolució dels Clavells. Ien el cine ha cantant en nombroses ocasions, com és el cas del musical Zazou de Jerôme Savary.

* Luz de Gas. Muntaner, 244. A partir de les 21.00 hores. Preu: 22 euros. www.portugalconvida.net.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento