La muntanya màgica

  • L'Arxiu Fotogràfic de la ciutat prorroga fins al setembre una mostra.
  • Consta de 60 fotografies on s'il·lustra la transformació de Montjuïc.
  • Recorren els anys entre 1915 i 1923.
Treballadors a la muntanya de Montjuïc
Treballadors a la muntanya de Montjuïc
ARXIU FOTOGRÀFIC DE LA CIUTAT

La muntanya de Montjuïc va passar per un periode de transformació i remodelació notori entre 1915 i 1923.

Aquests canvis van ser documentats en imatges per la Junta Directiva de l'Exposició Internacional. Un treball que va culminar amb la recollida de 7.000 fotografies que custodia des del 1935 l'Arxiu Fotogràfic de la Ciutat.

D'aquest immens fons han sortit a la llum pública 60 instantànies que s'exposen a la seu de l'Arxiu des del passat 13 de desembre de 2007. La bona acollida per part dels visitants ha permès que l'exhibició fotogràfica es prorrogui fins al 19 de setembre.

Els documents es guarden en negatius sobre vidre i en positius sobre paper. Per tal de reproduir-los en gran format, s'han fet tiratges moderns a partir dels negatius originals.

Montjuïc 1915, primera mirada es complementa amb una mostra virtual que es pot visitar in situ i també des del web de l'Arxiu . Els testimonis gràfics deixan palesa la magnitud dels canvis pels quals va passar la fisomia de la muntanya, possibles amb l'aportació de milers de treballadors.

La mirada d'aquesta exposició se centra en una seixantena de testimonis gràfics escollits per l'equip tècnic de l'Arxiu per la seva importància plàstica de captació de grans espais urbans i pel seu valor documental.

Un passat amagat

Fins al 1915, la muntanya de Montjuïc tenia un ús exclusivament de serveis, productiu i militar. Era la seu de camps de conreu, de la pedrera, dels ramats i de l'artilleria del castell de Montjuïc.

La classe benestant preferia gaudir de la natura a la muntanya del Tibidabo. A Montjuïc existien alguns merenderos que empraven les classes més populars.Les fotos eren un simple seguiment d'obres però han perdurat en el temps com a miralls de paisatges inhòspits, solitaris i romàntics.

* Pl. Pons i Clerch, 2 2ª planta. Avui de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 18.30 hores. Gratis.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento