El territori de la fotografia

  • Sis autors exposen les seves instantànies a Foto Colectània.
  • La mostra es titula Recorridos.
  • Hi ha imatges de Chema Madoz i Miguel Trillo, entre d'altres.
Instantània de Miguel Trillo que es pot veure a la mostra.
Instantània de Miguel Trillo que es pot veure a la mostra.
MIGUEL TRILLO
Instantània de Miguel Trillo que es pot veure a la mostra.

Chema Madoz i Miguel Trillo són dos dels fotògrafs que aporten obres a la nova exposició de la Fundació Foto Colectania , Recorridos.

La mostra aplega les imatges de sis autors de la col·lecció de la fundació. A més dels anteriors, Paco Gómez, Helena Almeida, Carlos Pérez Siquier i Xavier Ribas.

Mitjançant els seus treballs es pot admirar l'evolució de la fotografia contemporània ibèrica: espanyola i portuguesa (és el cas d'Almeida).

A més, es pot descobrir el recorregut estilístic i formal de cadascú dels autors. Carlos Pérez Siquier (Almeria, 1930) és el personatge que, de tots, ha anat més a contracorrent. En els anys cinquanta es va fer ressó d'una comunitat que també va impressionar l'escriptor barceloní Juan Goytisolo, el barri marginal de La Chanca (Almeria).

Més en sintonia amb la cultura de les grans urbs, el fotògraf Miguel Trillo (Cadis, 1953) aporta un seguit d'instantànties sobre les tribus urbanes dels anys noranta, amb una barreja de «la natura morta dels fons i de les persones vives», va dir el mateix autor en la presentació de la mostra.

Models personals

La poètica visual és el fort de Chema Madoz (Madrid, 1958), Premi Nacional de Fotografia l'any 2000. Les darreres imatges en les quals va emprar persones com a models, entre d'elles el seu pare, es mostren a Foto Colectania.

* Julián Romea, 6 D2. Gratis. De dilluns a dissabte de les 11.00 a les 14.00 hores i de 17.00 a 20.30 hores.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento