Barcelona obrirà nou centres per acollir menors desemparats

Dos s’ubicaran a Nou Barris i Sarrià. Ajuntament i Generalitat signen un acord per fer 50 equipaments socials més a la ciutat
En aquesta legislatura, es començaran a construir entre vuit i nou centres per atendre menors desemparats o en situació de risc, segons l’acord que van signar ahir l’Ajuntament i la conselleria de Benestar i Família.
 
La construcció d’aquests espais ha de permetre descongestionar els que ja existeixen a Barcelona, que estan plens arran de l’arribada dels menors immigrants desemparats. 
 
Entre els equipaments per a menors previstos hi ha dos o tres centres de primera acollida, amb 100 places. Un d’ells serà al carrer d’Aiguablava (Nou Barris) i l’altre al carrer de Maspins (Sarrià-Sant Gervasi).
 
També està previst fer cinc centres residencials d’acció educativa, que tindran fins a 100 places i seran a les plantes baixes d’alguns edificis de pisos públics, ja siguin de gent jove o de gent gran. Finalment, també està previst construir un centre residencial d’acció educativa intensiva, però es desconeix on anirà. 
 
50 equipaments
 
L’acord entre les dues administracions el van signar ahir l’alcalde de Barcelona, Joan Clos i la consellera de Benestar i Família, Anna Simó. Inclou la construcció de 35 equipaments públics i 15 més de concertats. L’Ajuntament ja ha cedit 17 solars on s’ubicarà part del serveis.
 
Pla per al transtorn de personalitat
 
La conselleria de Salut posarà en marxa a Barcelona un programa pilot per millorar la detecció del transtorn límit de la personalitat. Es calcula que a Catalunya hi ha unes 120.000 persones amb aquesta malaltia, que es manifesta amb conductes violentes i tendència al suïcidi. El Govern i l’Obra Social de la Fundació la Caixa van signar ahir un conveni per tal de garantir l’atenció integral dels malalts. Durant un any, les actuacions preventives i els tractaments terapèutics es faran a l l’hospital de la Vall d’Hebron i als sectors sanitaris dels districtes de les Corts i Sarrià-Sant Gervasi.
 
Altres equipaments
 
Per a l’atenció de la gent gran (20)
 
Es faran 10 residències noves que tindran 1.200 places. Per fer-les, l’Ajuntament ja ha entregat solars a Viladomat, Can Ferrero, Molí Via Favència i Augusto César Sandino. També es faran 10 centres de dia amb 320 places.
 
Per a discapacitats psíquiques profundes (4)
 
Es faran dos nous centres per a persones que tinguin discapacitats psíquiques profundes. En total, tindran 120 places. Paral·lelament, es faran dues residències més concertades, finançades per la Generalitat. 
 
Per a discapacitats psíquiques lleugeres o mitjanes (3)
 
La Generalitat en farà dos de nous que tindran fins a 60 places. Ocuparan 2.000 metres quadrats. Per altra banda, hi ha previst que se’n construeixi un altre que també serà concertat i finançat per la Generalitat. 
 
Per a discapacitats físiques  (9)
 
Hi ha previst construir una nova residència per atendre les persones amb discapacitats físiques. Tindrà entre 50 i 60 places. També hi ha previst que se’n facin sis més, d’entre 50 i 60 places, de concertades i dues més que només seran de dia.
 
Centres per a malalties mentals (5)
 
Pel que fa a les residències per atendre les persones amb malalties mentals, la previsió de l’administració és fer-ne una, que tindrà entre 30 i 40 places. En canvi, de concertades, hi ha previstes 4 llars residencials.    
Mostrar comentarios

Códigos Descuento