El Festival Grec de Barcelona fuig d’estrelles a la programació

  • La 32ena edició del certamen començarà el 25 de juny.
  • El programa musical no s'ha donat encara a conèixer.
  • La nova direcció aposta per descobrir artistes i estimular la curiositat del públic.
L'Orchesta di Piazza Vittorio actuarà al anfiteatre Grec.
L'Orchesta di Piazza Vittorio actuarà al anfiteatre Grec.
ARCHIVO
L'Orchesta di Piazza Vittorio actuarà al anfiteatre Grec.

El Teatre Grec a l'aire lliure a Montjuïc, la seu inaugural del festival d'estiu de Barcelona, tindrà un protagonisme especial en aquesta edició, que se celebrarà del 25 de juny al 2 d'agost.

El director del certamen, l'argentí Ricardo Szwarcer, aposta per artistes menys coneguts que atreguin un públic que vulgui descobrir noves propostes en lloc d'estrelles més que consagrades.

La inauguració del Grec va en consonància amb aquest esperit. El 25 de juny, l'amfiteatre acullirà l'estrena de La història del soldat, un musical clàssic creat fa 90 anys per Igor Stravinski. La narració de la vida d'un militar que ven la seva ànima al diable anirà a càrrec de la cantant de fados Mísia i de l'actor Ángel Pavlovsky.

Dels 57 espectacles que oferirà el Grec, 23 seran produccions teatrals, 11 muntatges de dansa i 23 concerts encara per determinar. Les seus del festival a Montjuïc celebraran una nit de portes obertes, gratis, el 5 de juliol, fins a les 5 de la matinada. A l'amfiteatre actuarà l'orquestra romana di Piazza Vittorio, formada per emigrants.

Riscos assumits

Altres reptes del programa, en opinió del director, són Fast Forward, obra de l'escena britànica emergent. Així com Sutra, del coreògraf belga Sidi Larbi Cherkaoui, inspirada en el kung-fu, L'àngel exterminador de Buñuel i la segona edició de La Nit de circ.

Josep Maria Pou actuarà a La seva assegurança servidor, Orson Welles i Carlota Subirós retrà homenatge a Mercè Rodoreda amb Retrat imaginari. El Centre de Cultura Contemporània (CCCB)i el Museu Picasso s'afegeixen com a espais del festival.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento