Comunitat Valenciana

Compromís retrau al PP que "utilitze els xiquets" per a criticar sobre el trasllat de menors del centre de Sogorb

  • La portaveu adjunta de Compromís en Les Corts, Mònica Álvaro, ha assegurat que "el PP no té cap escrúpol i torna a utilitzar els xiquets i xiquetes per als seus interessos oportunistes", per les seues crítiques a la vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra (Compromís), sobre el trasllat de menors del centre de Sogorb (Castelló).
Mónica Oltra
Mónica Oltra
INMA CABALLER/CORTS VALENCIANES - Archivo
Mónica Oltra

Així ho ha afirmat després que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana haja anul·lat la decisió de la Conselleria d'Igualtat de traslladar tots els menors que es trobaven en el centre d'acolliment 'Nuestra Señora de la Resurrección' de Sogorb a uns altres de la província, amb el que la sotssecretària del PPCV, Elena Bastidas, creu que el TSJCV "trau la targeta roja a Oltra".

"El PP, gallejant de la seua falta d'escrúpols quan es tracta de menors, torna a utilitzar-los per als seus interessos cada vegada que se li presenta l'oportunitat, ara amb la decisió judicial sobre el centre d'acolliment de Sogorb", ha denunciat la també diputada de la coalició en un comunicat.

En aquesta línia, ha criticat que "els dirigents del PP, sense cap vergonya, utilitzen els xiquets com a instrument de confrontació, sense tindre en compte que està posant en la diana a un dels col·lectius més vulnerables de la nostra societat". Ha recordat, per contra, que "durant 20 anys, el PP va abandonar els servicis socials, i especialment els programes d'atenció a la infància".

Sobre el trasllat del centre de menors de Sogorb, la portaveu de Compromís ha sostingut que "la Conselleria va adoptar la decisió basant-se en un informe del servici d'Inspecció, que relatava fets gravíssims en aquest centre".

CÀSTIGS I MENJAR CADUCAT

I ho va fer, ha recalcat, "tenint en compte la seguretat i el benestar dels xiquets que, segons els funcionaris d'Inspecció, rebien càstigs de dutxes d'aigua freda a l'hivern o menjar caducat, i tenien les àrees de joc al costat de calderes de combustible".

Es tracta d'un informe que "no és qüestionat en cap cas per la sentència, igual que tampoc ho són els motius que van provocar el trasllat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento