Comunitat Valenciana

TSJCV anul·la la decisió de traslladar menors del centre de Sogorb a altres espais per ser "contrària a dret"

  • La Secció Quarta de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha anul·lat, per considerar-la contrària a dret, la decisió de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de 9 de maig del 2017 de traslladar tots els menors que es trobaven al centre d'acolliment Nuestra Señora de la Resurrección de Sogorb (Castelló) a altres centres de la província.
Imatge de la seu del TSJCV
Imatge de la seu del TSJCV
EUROPA PRESS - Archivo
Imatge de la seu del TSJCV

Ha estimat així el recurs interposat per la Congregació de les Germanes Terciàries Caputxines de la Sagrada Família, que gestionava el centre. Els magistrats argumenten que l'actuació de la Conselleria va constituir "una via de fet de l'Administració Valenciana".

La sentència, que pot ser recorreguda, confirma la competència de la jurisdicció contenciosa-administrativa per a dirimir aquest plet, de forma independent al procediment que se segueix en la jurisdicció civil, en versar sobre una actuació administrativa que suposa una via de fet, que està considerada "una greu infracció de l'ordenament jurídic".

Ja sobre el fons de l'assumpte, el TSJCV ha dictaminat que la decisió de resituar els menors adoptada per la Direcció General d'Infància i Adolescència no es va formalitzar "previ procediment administratiu; tampoc, per cert, de procediment incoat directament (o per orde superior) de la Direcció territorial a Castelló".

Eixa mesura, continua la sala, "no va formar part de cap suposat procediment que li donara suport" i va generar "de facto" per a l'entitat titular del centre de Sogorb "el mateix efecte que la sanció imposada a la congregació mitjançant l'esmentada resolució" de la Direcció General.

En aquesta línia, els magistrats assenyalen que no només "es va privar a la part actora de tota possibilitat de defensa, sinó que tampoc va col·laborar la Conselleria amb la institució autonòmica que és el Síndic de Greuges, que en data 31 de juny del 2018, seguia sense rebre la documentació que va requerir en relació a l'assumpte".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento