El Consell aprovarà el divendres una ajuda de 2,3 milions per al Cabanyal

  • Fins a 2022 es rehabilitaran 170 vivendes amb fons del Ministeri, Generalitat, Ajuntament i particulars.
El vicepresident i conseller de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, s'ha reunit amb la regidora de Vivenda de València, Isabel Lozano
El vicepresident i conseller de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, s'ha reunit amb la regidora de Vivenda de València, Isabel Lozano
GVA

El ple del Consell del pròxim divendres donarà llum verda a la subvenció corresponent al 2019 de les Ajudes a la Regeneració i Reurbanització Urbana (ARRU) del barri del Cabanyal de València. En concret, s'aprovarà una partida que ascendeix a 2.362.490 euros.

Així ho ha anunciat el vicepresident i conseller de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, que hui s'ha reunit amb la regidora de Vivenda de València, Isabel Lozano. La trobada s'emmarca en les reunions de coordinació que les dos institucions venen mantenint per tal de fixar línies de treball conjunt per a avançar i donar un impuls a la regeneració urbanística del barri Cabanyal-Canyamelar.

Martínez Dalmau li ha transmés a Lozano "que divendres que ve el Consell autoritzarà la subvenció anual corresponent al 2019 i que ascendeix a 2.362.490 euros". "És una prioritat atendre el conveni perquè puguem gestionar l'actuació de regeneració i renovació urbana i rural (ARRU) del barri de Cabanyal-Canyamelar de València", ha remarcat.

El cost total de l'actuació ascendeix a 8.258.937,33 euros, a aportar pel Ministeri de Foment, Generalitat, Ajuntament i particulars fins el 2022 i inclou la rehabilitació de 170 vivendes, la renovació de deu i un programa de reallotjaments.

Així mateix, en la reunió de hui s'han tractat altres temes relatius a l'actuació en el barri com la rehabilitació de vivendes desocupades i l'ús dels solars produïts per la demolició de les edificacions existents.

Martínez Dalmau ha incidit en la "necessitat de coordinar tasques entre les diferents administracions i institucions per a donar un impuls en les polítiques de regeneració i en el cas del Cabanyal perquè el veïnat perceba que en realitat s'està actuant".

L'Àrea de Regeneració i Renovació Urbana i Rural del Cabanyal Canyamelar a València (Pla Estatal de foment del lloguer de vivendes, la rehabilitació edificatoria, i la regeneració i renovació urbana, 2018-2021) es va declarar sobre la base de l'Acord de 29 d'octubre del 2018 de la Comissió Bilateral de Seguiment Generalitat-Ministeri de Foment amb l'Ajuntament de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento